Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přes sto padesát kašpárků bude od června k vidění v jihlavské Bráně Matky Boží

Lidé v Jihlavě mohou v červnu navštívit letní pohádkovou výstavu v atraktivním prostředí historické Brány Matky Boží. Tentokrát radnice zve na jedinečné loutky z Muzea loutkářských kultur v Chrudimi. K vidění bude 152 kašpárků v deseti obřích vitrínách. Součástí výstavy bude herna, kde si návštěvníci mohou sami zahrát divadlo s opravdovými loutkami.

„Tradiční letní pohádkové výstavy připravuje Jihlava už několik let. V předchozích letech byla v bráně například výstava populární stavebnice Merkur, postavičky Pat a Mat a kulisy z natáčení seriálu A je to, kostýmy z natáčení Arabely nebo expozice věnovaná oblíbenému Krtečkovi,“ říká Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Tradiční výstava, která začíná v červnu, bývá oblíbeným cílem výletů mateřských škol a nižších ročníků základních škol na konci školního roku, o prázdninách ji vyhledávají rodiče nebo vedoucí táborů jako jednu z možností trávení volného času dětí například při nepříznivém počasí.

Výstava kašpárků začíná 8. června, k vidění bude do 9. září. Lidé ji mohou zhlédnout od pondělí do pátku od 8:30 do 12:00 a od 12:30 do 17:00. O sobotách a nedělích od 10 do 13 hodin a od 14 do 18 hodin.

Dospělí zaplatí za vstupenku 50 korun, děti a senioři 40 korun, předškoláci 30 korun. Rodinné vstupné vyjde na 120 korun.

Foto www.loutkymasek.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky výstava, Brána Matky Boží (Jihlava), Jihlava, Muzeum loutkářských kultur, Chrudim, divadlo, Pat a Mat, Merkur, Arabela, Krteček, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes sto padesát kašpárků bude od června k vidění v jihlavské Bráně Matky Boží | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.