Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Folkové prázdniny v Náměšti se chystají na další ročník. Hvězdami budou skandinávští umělci

Organizátoři mezinárodního multižánrového festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou začínají sestavovat dramaturgický plán. Mezi nejvýznamnější hosty letošního 32. ročníku festivalu budou patřit hvězdy skandinávské akustické hudby vycházející z tradičních kořenů, dánské skupiny Nordens Tone a Dreamer‘s Circus, řekl dramaturg festivalu Michael Schmidt.

„Trio mistrovských hráčů patří do vlny evropské akustické hudby těkající mezi tradicí a kompozičními ambicemi klasiků. Zdánlivě složitá hudba Dreamer‘s Circus přitom vždy ústí do posluchačské přístupnosti a svou euforií vás naprosto strhne,“ řekl Schmidt.

Folkové prázdniny se uskuteční na zámku v Náměšti nad Oslavou 22. až 29. července. Festival divákům nabídne opět řadu výjimečných a v České republice poprvé vystupujících umělců z celého světa. Program zahrne to nejzajímavější z oblasti world music, moderního jazzu, alternativního rocku a folku. Důležitou součástí festivalu zůstává moravská tradiční hudba a domácí písničkářská scéna. 

Festival nabídne také oblíbený Divadelní den, výtvarné a hudební dílny, řadu doprovodných akcí, výstav a happeningů. Opět se uskuteční odborné kolokvium Od folkloru k world music - návštěvníkům volně přístupné mezinárodní setkání etnomuzikologů, publicistů a hudebních znalců.

Motto letošního ročníku zní O snech a snílcích. „Budeme vybírat muzikanty, kteří si vysnili svou hudbu coby skladatelé nebo interpreti a postupují k těmto snům a touhám. Budeme vybírat i ty, kteří přímo se sny jako tématem pracují jako s jistou imaginací a představou,“ dodal Schmidt.

Autoři | Foto www.zamek-namest.cz

Štítky festival, Náměšť nad Oslavou, hudba, Michael Schmidt, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Folkové prázdniny v Náměšti se chystají na další ročník. Hvězdami budou skandinávští umělci | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.