Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tři víkendy, devět filmů. V Dukovanech pod chladicími věžemi bude promítat letní kino

Už zítra začne pod chladicími věžemi Jaderné elektrárny Dukovany promítat letní kino pod širým nebem. Diváci se mohou během následujících tří víkendů těšit na devět filmů. V nabídce budou české komedie, akční filmy a nebudou chybět ani oblíbené pohádky nejen pro děti, třeba Princ Mamánek nebo Kocour v botách. Poslední filmový večer tak připadne na sobotu 2. září.

Autokino pod věžemi Jaderné elektrárny Dukovany je díky největší pevné projekční ploše 16,4 krát 7 metrů zcela nezávislé na počasí. Připravený program autokina tedy neomezí vítr ani déšť. „Kapacita parkoviště elektrárny umožňuje vytvořit obrovské hlediště pro stovky aut a diváků. Diváci, kteří se rozhodnou sledovat filmy z pohodlí svých aut, mohou zvuk naladit na svém autorádiu. Ostatní mohou při příznivém počasí sledovat program pod širým nebem z připravených židlí,“ prozradil Roman Havlín, ředitel jaderné elektrárny Dukovany.

Letní autokino zahájí v pátek 18. srpna filmovou projekcí české komedie z roku 2023 Buď chlap. Sobotní večery návštěvníkům nabídnou hned dva filmy po sobě. „Díky tomu v dukovanském autokině během šesti promítacích večerů zazáří celkem devět filmových projekcí. Program tvoří čtyři české a jedna francouzská komedie, dva akční filmy, animovaný fantasy film a tradiční česká pohádka,“ nastínil Jiří Bezděk, mluvčí dukovanské elektrárny.

Vstupné? Dobrovolné 

Začátek promítání na parkovišti je vždy ve 20 hodin, záleží to ale na světelných podmínkách. „Projekce druhých sobotních filmu bude začínat vždy 15 minut po skončení prvního. Projekci zajišťuje Kinematograf bratří Čadíků. Návštěvníci mohou dobrovolným vstupným přispět na provoz Vodní záchranné služby ČČK na Dalešické přehradě, která je oblíbeným turistickým cílem letních návštěvníků regionu,“ doplnil mluvčí Bezděk.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaderná elektrárna Dukovany | Zdroj Jaderná elektrárna Dukovany

Štítky kino, léto, promítání, film, elektrárna, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři víkendy, devět filmů. V Dukovanech pod chladicími věžemi bude promítat letní kino | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.