Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Roštejně odstartuje sezona už na apríla. V plánu je oživení trasy B o další interaktivní prvky

Turistická sezona se pomalu, ale jistě blíží. Postupně se po zimní přestávce začnou otvírat nejrůznější památky. Například už na apríla, tedy 1. dubna, se po pauze otevřou dveře hradu Roštejn. Návštěvníci tuto památku mohou navštívit zatím jen o víkendu s tím, že na Velikonoce bude otevřeno i na Velký pátek a Velikonoční pondělí.

„Od května již bude otevřeno denně vyjma pondělí. Ale letos to bude ještě specifické tím, že dva květnové státní svátky připadají právě na pondělí. A proto bude i v tyto sváteční pondělky otevřeno a zavřeno bude netradičně vždy až následující den, tedy v úterý,“ upozorňuje v tiskové zprávě Roman Fabeš, náměstek pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

Hradní kolektiv na Roštejně si na nadcházející sezonu připravil bohatý doprovodný program a také již osvědčené akce. Například 1. května to bude Myslivecký den, 13. května Roštejnský hodokvas.  „O měsíc později ve dnech 13. a 14. června bude probíhat komponovaný program pro děti z MŠ a ZŠ Pohádkový Roštejn. Prázdniny odstartují o víkendu 1. a 2. července divadelními prohlídkami Svatební zvony pánů zlaté růže. Dále nebude chybět ani Jazz na Roštejně, který k hradu na sklonku prázdnin již neodmyslitelně patří. Výstup na věž od května zpříjemní výstava děl výtvarnice Magdaleny Křenkové," jmenuje další akce Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

V plánu je oživení trasy B o další interaktivní prvky, a to ideálně ještě během této sezony, případně už určitě během té další. 

Hradu Roštejn se také v loňském roce podařilo udržet mezi nejnavštěvovanějšími cíli v Kraji Vysočina. I bez zvýhodněného vstupného, které bylo zavedeno jako pobídka v covidových letech, zavítalo na hrad téměř 37 tisíc návštěvníků. Jak upřesnila kastelánka hradu Kateřina Rozinková. „Je to i díky obnoveným školním zájezdům, z čehož mají na hradě velkou radost. Navíc řada těchto kolektivů využila hradní edukační programy a tím si pobyt na hradě užili ještě více," upřesnila kastelánka hradu Kateřina Rozinková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky sezona, kultura, památka, otevření, Roštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Roštejně odstartuje sezona už na apríla. V plánu je oživení trasy B o další interaktivní prvky | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.