Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dobročinný festival v jihlavském klubu se nekoná. Bigbít a roušky nejdou dohromady, vysvětlují organizátoři

Už tuto sobotu 5. září se měl v jihlavském hudebním klubu Moment konat dobročinný festival s názvem Přijďte na koncert, pomůžete 2020. Dnes po obědě však organizátoři přišli s tím, že se akce nakonec nekoná. Důvodem je výrazný nárůst osob nakažených koronavirem.

„Data, která máme k dispozici, jsou za poslední 3 dny natolik znepokojivá, že jsme se rozhodli pro zrušení celé akce. Celou dobu jsme si mysleli, že koncert zachráníme tím, že jej přesuneme do vnitřních prostor s omezenou kapacitou, ale situace se v posledních dnech zhoršila natolik, že nechceme ohrozit zdraví účinkujících ani návštěvníků. Navíc jsme si vědomi, že po překročení kapacity 100 návštěvníků nastupuje povinnost na akcích ve vnitřních prostorách používat roušku, a to v prostředí hudebního klubu, kde se hraje bigbít prostě není reální dodržet,“ uvedla k důvodům promotérka Markéta Baťová.

Nastalá situace mrzí i zakladatele celé akce a zpěváka Vítězslava Schreka z AlternativaPro. „Stálo nás to spoustu čau, přípravy, peněz i nervů, ale riziko je příliš vysoké. Navíc pořádat dobročinnou akci v atmosféře strachu a obav, kde si to mají lidé naopak užít uvědomit si smysl své dobročinnosti, nedává žádný smysl. Muzikantům, fanouškům i našim partnerům se omlouváme a věříme, že naše rozhodnutí pochopí,“ vzkazuje Vítězslav Schrek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koncert, dobročinný, zrušeno, kultura, koronavirus, covid-19, festival, rouška, Vítězslav Schrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobročinný festival v jihlavském klubu se nekoná. Bigbít a roušky nejdou dohromady, vysvětlují organizátoři | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.