Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Zpívající hasič Jurič Pařil plánuje vydat první CD. Příští rok chce koncertovat v Telči

Jurič Pařil – profesionální hasič a amatérský hudebník z Telče – má za sebou úspěšný půlrok. Na začátku července spatřila světlo světa jeho nová píseň s animovaným videoklipem. A pro své fanoušky chystá na letošní Vánoce další překvapení – chce vydat své první autorské CD.

„Mělo by na něm být 10 písní a také další, v pořadí už třetí vánoční píseň,“ poodhalil své další letošní plány zpěvák Jirka Jurič Pařil, který je již 14 let profesionálním hasičem. K vidění by měl být také na letošním rozsvěcování vánočního stromečku v Telči.

VIDEO: Jsou dny, kdy mi melodie naskakují samy od sebe, říká zpívající hasič z Telče Jirka Pařil

Už třináct let je profesionálním hasičem. K nim totiž tíhnul už od mala. Podobně to má i s hudbou, které se věnuje taky řadu let. Je zpěvákem, textařem a zároveň hudebním skladatelem. Během posledních osmi let složil kolem 50 písní. A rozhodně...

Jirkova nejnovější píseň Poprvé, která vyšla 5. července, je zasazena do prostředí královské Telče, což je častý zdroj zpěvákovy inspirace. Poněvadž jsem v Telči vychodil základní školu i střední školu, je pro mě toto město srdeční záležitostí. Zažíval jsem zde i své první lásky. Současně zde pracuji jako profesionální hasič,“ prozradil již dříve redakci Drbny.

Další jeho inspirací je světová hudební scéna stejně jako emoční situace v zaměstnání a běžné životní zážitky. Tím bude určitě i první koncert v Telči, který Jirka Pařil plánuje uspořádat v roce 2021. „Ještě bych rád se svojí kapelou vyrazil na festivaly v blízkém okolí,“ dodává závěrem zpěvák z Telče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Jiřího Pařila

Štítky Juřič Pařil, zpěvák, hasič, kultura, CD, Telč, Vánoce, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zpívající hasič Jurič Pařil plánuje vydat první CD. Příští rok chce koncertovat v Telči | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.