Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlavská radnice zdarma nabízí výstavu trofejí uplynulého mysliveckého roku

Každý den až do pondělí 9. května je v gotickém sále jihlavské radnice zdarma přístupná tradiční chovatelská přehlídka trofejí. Vystaveno je zde téměř 500 kusů trofejí pocházejících z uplynulého mysliveckého roku. Kromě toho se zde lidé dozví mnoho informací o sokolnictví, lovu zvěře, myslivecké kynologii a řadu dalších.

K vidění je letos řada raritních trofejí srnčí zvěře. Platí to jak pro trofeje silných kusů, tak například pro parůžky neobvykle narostlé či mechanicky poškozené. Upozornit můžeme i na parohy jelenů a daňků, medailové trofeje muflonů, lišek a jezevců,“ uvádí Milan Slavinger z oddělení lesního hospodářství a myslivosti Magistrátu města Jihlavy, které přehlídku ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem Jihlava každoročně organizuje.

Výstava v gotickém sále je doplněna řadou fotografií, a to třeba loveckých psů či zvěře od členů Klubu fotografů přírody při ČMMJ. Tyto fotografie jsou do 19. května vystaveny ve vstupním prostoru jihlavské radnice z Masarykova náměstí.

Návštěvníci na jihlavské radnici také uvidí ukázky řezbářů. Dále je na výstavě přítomný odborný dozor, který lidem zodpoví na jejich případné dotazy.

Ve správním obvodu Magistrátu města Jihlavy je schváleno 74 honiteb. Průměrná výměra honiteb činí 1 095 hektarů.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky radnice, Jihlava, Českomoravská myslivecká jednota, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská radnice zdarma nabízí výstavu trofejí uplynulého mysliveckého roku | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.