Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilému řidiči, který u Čenkova usmrtil dva mladé lidi, hrozí desetiletý trest

Policie dnes obvinila pětadvacetiletého řidiče kvůli nedělní tragické nehodě, při které na Jihlavsku zemřeli dva mladíci. Muž, který řídil opilý, je obviněný z usmrcení z nedbalosti a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení.

Nehoda se stala v neděli krátce před třetí hodinou ranní mezi obcí Čenkov a Třešť. Obětem bylo 17 a 18 let. „Na místo tragické nehody byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava a policisté s kriminalisty začali s důkladným ohledáním místa nehody a výslechem dostupných svědků události,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Pětadvacetiletý řidič jel v autě VW Passat Variant od Čenkova na Třešť. Na přímém úseku vjel do protisměru, kde srazil dva chodce, kteří šli při krajnici do Třeště. Po střetu s chodci vozidlo vyjelo mimo komunikaci.

PSALI JSME: Tragická nehoda u Čenkova. Opilý řidič srazil v noci dva osmnáctileté chodce, ti nepřežili

Podle dechové zkoušky měl zadržený řidič 2,39 promile alkoholu v dechu. „Pozitivní hodnotu měla také opakovaná dechová zkouška - 2,42 promile alkoholu v dechu. Policisté provedli u řidiče také test na případnou přítomnost návykových látek, tento test byl negativní,“ uvedla Čírtková.

Řidič nejprve putoval na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, pak na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění skončil v policejní cele, ze které mohl odejít až dnes po sdělení obvinění.

Foto Drbna | Zdroj ČTK

Štítky ČR, kriminalita, nehoda, úmrtí, Vysočina, Čenkov, policie, okres Jihlava, Třešť, Jihlava, Volkswagen Passat Variant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilému řidiči, který u Čenkova usmrtil dva mladé lidi, hrozí desetiletý trest | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.