Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Uzavírka na dálnici u Humpolce bude od pondělí o 4 kilometry kratší v obou směrech

Dálnice D1 bude od dnešního odpoledne ve čtyřkilometrovém úseku u Humpolce ve směru na Prahu průjezdná v plné šíři. Provoz na Brno bude mezi kilometry 94 a 98 bez omezení v pondělí odpoledne.

„I když se množství prací na celém projektu oproti původnímu předpokladu zvětšilo, nakonec se nám díky vysokému nasazení techniky i lidí podařilo některé činnosti urychlit, a vyjít tak vstříc požadavkům investora,“ řekl projektový manažer Skansky Michal Vozdecký.

Ve čtyřkilometrovém úseku byly dosud uzavřeny rychlé pruhy v obou směrech a řidiči jezdili pouze v pomalém pruhu a po zpevněné krajnici. Na zbývajícím úseku stavby mezi 98. a 104. kilometrem je hotový cementobetonový kryt vozovky a na jednom z mostů i položené živičné vrstvy. Nyní stavbaři dokončují krajnice a protihlukové stěny a montují ocelová svodidla. Tento úsek bude podle mluvčího firmy Ondřeje Šucha zprovozněn v druhé polovině listopadu.

Skansku vybralo Ředitelství silnic a dálnic na opravu úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem ve zkráceném výběrovém řízení po problémech s původními dodavateli. Letošní práce za 640 milionů korun začaly v květnu.

ČTĚTE ZDE: Kdo dokončí opravu dálnice u Humpolce? Nejlevnější a nejkratší variantu teď nabídla Skanska

Modernizace úseku mezi 90. a 104. kilometrem začala už loni v březnu. Zakázku za 1,75 miliardy korun tehdy dostalo sdružení tvořené českou firmou Geosan Group, italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy, které mělo opravu tohoto úseku D1 dokončit letos. Stavba však nabrala zpoždění a protáhla se do zimy. Při sněžení loni v prosinci se kolem rekonstruovaného úseku vytvořily kolony měřící desítky kilometrů, řidiči v nich trávili mnoho hodin. Kritice za to čelil tehdejší ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Kvůli průtahům v pracích měl podle státu původní dodavatel přijít o smlouvu, ještě dřív od ní sám odstoupil.

Úsek mezi 90. a 94. kilometrem byl podle Šucha zprovozněn 24. září.

Foto Skanska | Zdroj ČTK

Štítky ČR, stavby, silnice, D1, dálnice, Humpolec, Dálnice D1, Skanska, Praha, Brno, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Dan Ťok, ANO 2011, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka na dálnici u Humpolce bude od pondělí o 4 kilometry kratší v obou směrech | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.