Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Práce na rozšíření Hradební ulice o BUS pruh již několik týdnů stojí kvůli špatné kanalizaci

Již několik týdnů stojí práce na rozšíření komunikace v Hradební ulici. V místě, kde vznikne nový pruh určený pro městskou hromadnou dopravu, se narazilo na kanalizaci, kterou je, jak se ukázalo, potřeba zrekonstruovat. Termín dokončení stavby 31. července by to ale podle posledních zpráv ohrozit nemělo.

Jak se před několika měsíci stavební stroje řádně "zakously" do zeminy v Hradební ulici, tak poslední týdny je zde ticho po pěšině. Rozšíření komunikace o pruh, který bude sloužit městské hromadné dopravě, je totiž pozastaveno. „Při sanaci plochy musel jít zhotovitel stavby o 15 centimetrů níže do země, kde ale narazil na kanalizaci,“ vysvětluje Jaroslav Šnajdr, tiskový mluvčí města jihlavského magistrátu.

Město následně o situaci uvědomilo Vodárenskou akciovou společnost, která sdělila, že kanalizace je ve špatném stavu a je nutná její rekonstrukce. Tento týden proběhly kamerové zkoušky, které měly upřesnit vitalitu potrubí. „Část kanalizace musí být v kritickém místě vyměněna,“ doplňuje aktuální informaci Šnajdr, „přeložka kanalizace bude hotová nejpozději do 14 dnů a zaplatí ji město.“ 

ČTĚTE ZDE: VIDEO: Řidiče v Jihlavě čeká další omezení. V březnu začne rozšíření Hradební ulice

Je tedy otázkou, zda se termín dokončení stavby 31. července skutečně dodrží. „To v tuto chvíli ještě nevíme, chytřejší budeme během příštího týdne,“ uzavírá Jaroslav Šnajdr.

Hradební ulice se upravovuje zejména kvůli zlepšení plynulosti provozu pro vozy MHD. Veškeré stavební úpravy ulice z větší části zaplatí jihlavská radnice, přes dva miliony přispěje Kraj Vysočina. Zakázku získala společnost Porr, která nabídla nejpříznivější cenu.

Foto Dalibor Mašek

Štítky Jihlava, Hradební, MHD, BUS pruh, kanalizace, městská hromadná doprava, Porr

Práce na rozšíření Hradební ulice o BUS pruh již několik týdnů stojí kvůli špatné kanalizaci | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.