Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Řidiče v Jihlavě čeká další omezení. V březnu začne rozšíření Hradební ulice

Na sklonku zimy čeká řidiče v Jihlavě další dopravní omezení. Řeč je o plánovaném rozšíření Hradební ulice, všechny stavební práce vyjdou městskou kasu na více než 14 milionů korun.

Hradební ulice, na níž má mimo jiné sídlo obchodní centrum City Park, bude rozšířena v úseku od křižovatky se Znojemskou ulicí po chodník vedoucí k domu dětí a mládeže (DDM) do dosud travnaté části pod městskými hradbami. Opraveny budou také schody vedoucí k DDM. „Součástí projektu je také oprava opěrné zídky, chodníku a schodiště vedoucího k domu dětí a mládeže, přeložka trolejového vedení a úpravy světelné signalizace,“ uvedl k plánovaným pracím Petr Laštovička (ODS), náměstek jihlavské primátorky.

Veškeré stavební úpravy ulice z větší části zaplatí jihlavská radnice, přes dva miliony přispěje Kraj Vysočina. Zakázku získala společnost Porr, která nabídla nejpříznivější cenu. Do soutěže se přihlásily celkem tři firmy. „Jejich nabídky se, co se ceny týče, příliš nelišily,“ pokračuje Petr Laštovička. Na rozšíření Hradební ulice má společnost Porr 200 dní.

Hradební ulice se bude upravovat zejména kvůli zlepšení plynulosti provozu pro vozy MHD. Stavební práce se dotknou také řidičů, protože je čeká jisté omezení. „Omezení nastane pro řidiče na frekventované křižovatce, zejména v odbočovacím pruhu vedoucím k Masarykovu náměstí,“ vysvětlil dopravní situaci po dobu stavby Laštovička.

Je, podle vás, potřeba Hradební ulici rozšiřovat?

Celkem hlasovalo247 čtenářů

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Hradební, doprava, stavba, rozšíření, omezení, MHD, Jihlava, Dům dětí a mládeže, City Park, ODS, Porr, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidiče v Jihlavě čeká další omezení. V březnu začne rozšíření Hradební ulice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.