Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velkým Meziříčím už projedeme bez problémů. Dnes končí čtyřměsíční uzavírka mostu

Na silničním průtahu Velkým Meziříčím v úterý skončí uzavírka mostu, kvůli níž musela auta objíždět centrum od srpna. Objízdná trasa vedla i po sousední dálnici D1. Starý most dlouhý skoro 33 metrů u pošty v Sokolovské ulici stavbaři nahradili novou konstrukci, která je o něco širší. Kraj Vysočina za tyto práce zaplatí 25,1 milionu korun. Vyplývá to z tiskové zprávy kraje.

Na silnici II/602 procházející Velkém Meziříčím sjíždějí auta při problémech na dálnici, jejíž dva úseky u Meziříčí se letos rovněž opravovaly.

„Dá se říci, že svým způsobem to město přežilo dobře, až ten závěr nám nevyšel,“ řekl ČTK starosta Josef Komínek (ČSSD) k opravám mostu. Minulý týden muselo město uzavřít jednu z objízdných tras, která vedla přes Bezděkov, protože se tam začala bortit opěrná zeď. Způsobily to zřejmě těžké nákladní vozy, které tam vjížděly přes zákaz.

Po opraveném mostě v centru by podle informací, které starosta má, měla osobní auta začít jezdit dnes po 15.hodině. Doplnil, že zcela bude provoz přes most obnoven od středečního rána. S termínem ukončení uzavírky je Komínek spokojen. „První varianta byla 15. prosince,“ uvedl.

Kraji Vysočina patří 4562 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Za jejich opravy tento rok vydá zhruba 800 milionů korun. Většina akcí už byla ukončena. Tento týden by měla skončit uzavírka také v Brtnici na Jihlavsku, kde dělníci spravují část silnice II/405. Jde o silnici, která spojuje krajskou Jihlavu a Třebíč.

Autoři | Foto Facebook: Velké Meziříčí

Štítky Velké Meziříčí, most, uzavírka, otevření, omezení, oprava, silnice, Kraj Vysočina, Dálnice D1, ČSSD, Meziříčí, Bezděkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velkým Meziříčím už projedeme bez problémů. Dnes končí čtyřměsíční uzavírka mostu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.