Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na frekventovaném místě v Jihlavě přibyl nasvícený přechod pro chodce

Jihlavská radnice včera oficiálně uvedla do provozu další nasvícený přechod pro chodce, a to na místě, kde jistě najde své využití - v bezprostřední blízkosti základní a mateřské školy Nad Plovárnou.

„Přechod je velmi využívanou spojnicí mezi areálem školy, sídlištěm v ulici Nad Plovárnou a blízkou zastávkou MHD v ulici Brtnická. Po silnici zde projede přibližně 1 100 vozidel za den,“ popsal situaci a důvody pro zvýšení bezpečnosti přechodu náměstek primátora pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Nové osvětlení přechodu je přínosné jak pro žáky, rodiče a návštěvníky areálu školy, ve kterém je nově také sportovního hřiště pro širokou veřejnost, tak pro obyvatele ulic Nad Plovárnou, Polní či Hany Kvapilové.

Dodavatelem akce s názvem Bezpečnost a ochrana dětí a mládeže ve městě Jihlava byla společnost RAISA, spol. s r. o., celkové náklady projektu dosáhly bezmála 160 tisíc korun včetně DPH, které částkou 120 tisíc korun podpořila Nadace ČEZ.

Jihlava se zvyšování bezpečnosti přechodů pro chodce věnuje dlouhodobě, ročně do této oblasti investuje asi milion korun. „Za uplynulé čtyři roky Jihlava zvýšila bezpečnost na 31 přechodech, letos nechala nasvítit dalších osm přechodů pro chodce,“ uzavřel náměstek primátora Jaroslav Vymazal.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky přechod pro chodce, Jihlava, koupaliště, Jaroslav Vymazal, Hana Kvapilová, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na frekventovaném místě v Jihlavě přibyl nasvícený přechod pro chodce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.