Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Provizorní parkoviště na Havaji se přece jen stihlo

Zdá se, že prostor na Havaji bude alespoň na letošní svatodušné svátky smysluplně využit. Ode dneška je k dispozici upravená plocha pro odstavení vozidel lidem, kteří přijedou uctít památku svým příbuzným a známým.

V pondělí jsme psali o tom, že parkoviště v jihlavské lokalitě Havaj na letošní Dušičky nebude. Vedoucí jihlavského odboru dopravy Ján Tinka nám k tomuto dotazu sdělil, že neví, jaké je podloží stávající vzešlé trávy a jestli pod povrchem nejsou zbylé sítě. Situace se však evidentně změnila, a možná i díky našemu zájmu budou mít návštěvníci ústředního hřbitova v Jihlavě trochu méně starostí s parkováním.

Nejdříve se ve čtvrtek na místě bývalých holobytů objevily haldy štěrku a písku a dnes jsme se dočkali avizovaného rozhrnutí a uválcování. A i když parkoviště není nijak označeno, našlo si už první uživatele. „Jsem moc rád, že je tady aspoň tohle. Nemusím hledat místo někde mezi paneláky, a navíc je i hned na rohu otevřená branka a dostali jsme se hned k našemu hrobu,“ sdělil Ladislav Novotný, který na hřbitov přijel z Humpolce v předstihu již v pátek, aby se vyhnul víkendové tlačenici na hřbitově i na silnicích.

Vzpomínka na všechny zesnulé, Památka zesnulých či lidově Dušičky, připadají na 2. listopadu. Slaví se den po svátku Všech svatých, který připadá na 1. listopadu. Podle průzkumu agentury STEM/MARK z roku 2013 na hřbitovy na památku zesnulých v tomto období vyrazí více než polovina obyvatel České republiky.

Foto: Lenka Dvořáková

Štítky Havaj, hřbitov, Dušičky, svátek Všech svatých, Jihlava, STEM, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provizorní parkoviště na Havaji se přece jen stihlo | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.