Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny je silný provoz. Pro dítě z havarovaného auta musel přiletět vrtulník

Na dálnici D1 a na všech páteřních silnicích Kraje Vysočina zaznamenávají dnes odpoledne policisté kvůli končícím velikonočním svátkům silnější provoz. Zatím se však obešel bez vážnějších problémů. Lze očekávat, že intenzita provozu se bude k večeru stupňovat. Policisté proto nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Žádné výraznější problémy na silnicích nebyly ani dopoledne. Přibližně na 15 minut byla zcela uzavřena dálnice D1 na 124. kilometru ve směru na Brno.  Kvůli střetu dvou osobních auta tam kolem poledne přistával záchranářský vrtulník. „Nehoda se obešla bez zranění, ale v jednom z vozidel cestovalo malé dítě. Proto byl vyslán vrtulník, který matku s dítětem převezl na pozorování do nemocnice,“ řekla Dana Čírtková, policejní mluvčí. Místo bylo po nehodě průjezdné jedním jízdním pruhem.

Na silnicích Vysočiny dnes také pokračovala dopravně bezpečnostní akce, při níž policisté od rána kontrolovali všechny účastníky silničního provozu na všech typech silnic. Dopoledne odhalili dva podnapilé řidiče, u nichž dechová zkouška prokázala hladinu alkoholu nižší než jedno promile. „Oba jsou podezřelí ze spáchání přestupku,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k chladnému počasí dnes vyjelo na silnice méně cyklistů. Přesto policisté vyšetřovali na Žďársku dopravní nehodu, při níž cyklista vjel v zatáčce do protisměru a střetl se s osobním autem. Nehoda se obešla bez zranění. Dechová zkouška prokázala u cyklisty požití alkoholu, muž nadýchal 0,3 promile.

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky silnice, Kraj Vysočina, Dálnice D1, cyklista, Brno, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny je  silný provoz. Pro dítě z havarovaného auta musel přiletět vrtulník | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.