Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Semafory u ONO budou dříve, než se čekalo. Rušnou křižovatku začnou řídit již tento měsíc

Podle aktuálních informací z jihlavské radnice budou nakonec křižovatku ulic Žižkova - Rantířovská již během tohoto měsíce řídit provizorní semafory. Řidiči se tak konečně dočkají úpravy snad nejpalčivějšího dopravního problému v krajském městě.

Stavební úpravy celé křižovatky město teprve projekčně připravuje. Radním však kvůli stížnostem řidičů došla trpělivost a semafory by se na křižovatce u čerpací stanice ONO mohly objevit již během několika dní. Budou však jen provizorní. „Důvodem, proč vedení města dalo pokyn řešit situaci co nejdříve dočasně instalovanými semafory, je samozřejmě hustota dopravy zejména ve špičkách,“ sdělil redakci Jihlavské Drbny mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis. Řidičům projíždějícím touto křižovatkou vadí vznikající kolony. Množí se také stížnosti obyvatel na problémy ve špičce v daném místě. „Odbočit zde z Rantířovské doleva na Žižkovu, je problém často i mimo špičku, provoz je zde čím dál větší,“ stěžoval si na sociálních sítích například řidič Marek Řezáč.

Úředníci magistrátu teď musejí najít nerychlejší způsob, jak dostat semafory z plánu na papíře rovnou do terénu. „Toto téma jsme diskutovali a hledali možnosti zejména ekonomické a provozní,“ doplnil vedoucí odboru dopravy Ján Tinka, který má tuto problematiku na starosti.

Provizorium více než rok 

Během omezení na opravované dálnici D1 jsou na křižovatce krizové momenty mnohem častější. Vedení jihlavské radnice proto tlačí na to, aby zde semafory byly co možná nejdříve. „Předpoklad je do konce dubna,“ řekl k možnému termínu Tinka.

Vše tedy směřuje k tomu, že provizorní semafory budou řídit problémovou křižovatku více než rok. Město stále čeká na dokončení projektové dokumentace ke kompletním úpravám celé křižovatky i jejího okolí. Pokud vše půjde podle schváleného harmonogramu, bude stavba upravené křižovatky dokončena v polovině roku 2018.

O připravovaných úpravách celé lokality u bývalé Havaje jsme vás již informovali ZDE.

Na výpadovce na Pelhřimov to nebude jediná letošní změna. Kraj Vysočina má totiž v plánu opravovat celou silnici až po odbočku na Dvorce. Na výměnu asfaltového „koberce“ chce čerpat dotace. Dočasných semaforů si tedy řidiči ve směru od Pelhřimova do Jihlavy během léta užijí dostatek.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky radnice, Pelhřimov, Drbna.cz, Havaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semafory u ONO budou dříve, než se čekalo. Rušnou křižovatku začnou řídit již tento měsíc | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.