Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Srážka nákladního auta s vlakem zablokovala trať Kolín - Havl. Brod

V pondělí odpoledne se na zastavila železniční doprava na trati Kolín - Havlíčkův Brod. Důvodem byla srážka osobního vlaku s nákladním autem. Škoda byla naštěstí pouze hmotná, na zdraví nikdo újmu neutrpěl.

Kvůli srážce osobního vlaku s nákladním autem stavební firmy, která se stala mezi Golčovým Jeníkovem na Havlíčkobrodsku a středočeskou obcí Vlkaneč, stála dnes odpoledne tři hodiny doprava na železniční trati Kolín - Havlíčkův Brod. Nehoda skončila bez zranění, způsobila menší hmotnou škodu. ČTK to řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati byl podle webu Českých drah obnoven před 17:30.

Nehoda se stala kolem 14:30. „Je to během dvou týdnů už několikátá nehoda v tomto traťovém úseku,“ poznamenal Drápal.

Ve stejném traťovém úseku se v první polovině září uvolnily dva vagony a srazily dva muže. Jeden z nich zemřel, druhý byl se zraněním letecky přepraven do nemocnice v Hradci Králové. O několik dní později mezi Vlkančí a Golčovým Jeníkovem vykolejily kolejové páry převážející kolejová pole. Škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč, sesuté koleje až do pozdního večera zablokovaly trať. O den později se ve stanici Golčův Jeníkov čtyři odstavená drážní vozidla rozjela a narazila do odpojené lokomotivy.

Zdroj: ČTK

Štítky Kolín, nákladní automobil, Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov, Drážní inspekce, České dráhy, okres Havlíčkův Brod, Vlkaneč, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážka nákladního auta s vlakem zablokovala trať Kolín - Havl. Brod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.