Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Lidé z okolí jsou proti stavbě parkoviště v Třebíči, radnice zakázku zrušila

Třebíč musela zrušit veřejnou zakázku na stavbu parkoviště v Sušilově ulici. Kvůli odvolání obyvatel z okolí stavby nemá platné stavební povolení, řekl novinářům starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč). Parkoviště se mělo začít stavět už v září. Vybraná firma se zavázala, že je vybuduje za 10,3 milionu korun.

Parkoviště mělo povolení vydané od 6. srpna, o měsíc později, v poslední možný den odvolací lhůty, přišlo odvolání, kterým se musí zabývat krajský úřad. Dokud věc nevyřeší odvolací orgány, stavět se nemůže. Proto Třebíč zakázku zrušila, žádná sankce ze strany vybraného dodavatele jí nehrozí. Součástí podmínek je to, že se zakázka uskuteční jen v případě existence platného stavebního povolení.

Pozemek pro parkoviště pro sedm desítek aut koupilo město v roce 2021 za 1,8 milionu korun od Českých drah. Od začátku uvažovalo o tom, že na pozemku bude v souladu s územním plánem parkoviště, které bude sloužit jako odstavné v širším centru města. Zároveň ho měli využívat návštěvníci nedalekého starého hřbitova, protože míst pro parkování v jeho okolí není dost. Podle původní smlouvy mělo být dokončené v listopadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky parkoviště, protesty, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z okolí jsou proti stavbě parkoviště v Třebíči, radnice zakázku zrušila | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.