Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

FOTO: U Třebíče se pod silnici 23 kvůli vodě částečně sesunul násep, omezený je pruh na Vladislav

Na hlavní silnici 23 u Třebíče se kvůli podmáčení na dvou místech částečně sesunul násep pod vozovkou. Omezený je provoz v jízdním pruhu směrem na Vladislav. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam bude jednat o dlouhodobém zavedení kyvadlového provozu řízeného semaforem. ČTK to dnes sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD.

Silnice vede z Třebíče na Náměšť nad Oslavou. Jeden sesuv je v blízkosti Táborského mlýna a druhý asi o 300 metrů dál směrem na Vladislav, před železničním přejezdem. Po silnici tam denně projíždí okolo 11 tisíc vozidel. „Ještě dnes bude na místě havárie setkání se zástupci Policie České republiky, se kterými budeme projednávat formu omezení provozu na naší komunikaci," uvedl Jiří Veselý.

K jednomu sesuvu zřejmě přispělo vyvrácení vzrostlého stromu u silnice. „Havarijní stav poblíž železničního přejezdu se zdá být následkem eroze způsobené vytrvalým a vydatným deštěm," uvedl mluvčí. S největší pravděpodobností bude v těchto místech zavedený kyvadlový provoz dlouhodobě, práce na sanaci zřejmě začnou až příští rok. „S ohledem na rozsah poškození bude nutné zadat a vyhotovit projekt na jeho opravu a posléze vybrat zhotovitele samotné sanace," dodal Veselý.

Na silnicích prvních tříd v Kraji Vysočina se dnes opět rozbíhají stavební práce, které byly přerušené kvůli dešťům. ŘSD u nich nyní podle mluvčího nemá vyjma úseku u Třebíče informace o jiných problémech způsobených počasím. „Všichni naši silniční inspektoři jsou v terénu, provádějí kontroly svých svěřených úseků v rámci jednotlivých okresů a dosud nezaznamenali další negativní události ve spojitosti s počasím. S ohledem na fakt, že na Vysočině i nadále prší však nelze v tuto chvíli další události na našich komunikacích zcela vyloučit. Pokud k nějaké další dojde, budeme o ní informovat," ujistil Veselý. 

Na krajských vozovkách nižších tříd je stále uzavírka na silnici druhé třídy do obce Koroužné na Žďársku. Ve směru na Švařec byla poškozená stavba opěrné zdi, zbortila se do toku. Neprůjezdná je pořád i silnice z Křižánek na České Milovy, uvedla dnes mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením ŘSD

Štítky doprava, záplavy, omezení, násep, I/23, Vladislav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: U Třebíče se pod silnici 23 kvůli vodě částečně sesunul násep, omezený je pruh na Vladislav | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.