Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Firma ICOM dala znovu námitky proti výběru autobusového dopravce na Pelhřimovsku

Společnost Icom transport podala znovu námitky proti rozhodnutí kraje o výběru autobusového dopravce pro dvě oblasti Pelhřimovska na dalších deset let.

Po prvních námitkách tohoto jihlavského dopravce rada kraje opět rozhodla o tom, že zakázky dostane společnost ČSAD Autobusy České Budějovice (Busem). Předsedkyně představenstva firmy Icom Kateřina Kratochvílová řekla, že společnost není spokojená s tím, jak kraj vypořádal její první námitky. Nyní je rozšířila.

Po podání prvních námitek rada kraje 13. srpna své rozhodnutí o výběru autobusového dopravce pro dvě části Pelhřimovska zrušila, ale koncem minulého měsíce původní výběr znovu potvrdila. „Všechny pochybnosti, které jsme jako zadavatel buď měli nebo jsme je obdrželi na základě námitek, byly buďto rozptýleny, nebo objasněny,“ uvedl tehdy hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO).

Společnost Icom při podání prvních námitek uvedla, že požaduje, aby kraj ověřil reálnost nejnižší nabídnuté ceny. Podle hejtmana první námitky tohoto dopravce zmiňovaly především údajně mimořádně nízkou cenu, nízký počet řidičů vybraného dopravce nebo jejich platové podmínky, které měly být podle stěžovatele v rozporu s legislativou.

ICOM podal námitky proti rozhodnutí kraje o výběru dopravce pro Pelhřimovsko. Jen jsme efektivní, oponuje vítězný Busem

Společnost ICOM transport podala námitky proti rozhodnutí kraje o výběru autobusového dopravce pro dvě oblasti Pelhřimovska na dalších deset let. Firma požaduje, aby Kraj Vysočina ověřil reálnost nabídnuté ceny. Kraj zatím vítěze těchto řízení...

Z osmi oblastí, pro které kraj vybíral nové autobusové dopravce na dalších deset let, je uzavřených šest. Jihočeský dopravce už získal Jihlavsko, kde zatím dopravní obslužnost pro kraj zajišťují autobusy Icom, stejně jako na Pelhřimovsku. Poslední dvě řízení se týkají oblastí kolem Pelhřimova a Humpolce.

Ztráty hradí hejtmanství

Firma Icom na Vysočině vyhrála zakázku na Havlíčkobrodsku, kde teď nejezdí. Další tři z šesti uzavřených zakázek získala firma Trado-Bus z uskupení Icom. Kromě Třebíčska bude jezdit v části Žďárska. Ve Žďárských vrších budou dalších deset let jezdit autobusy firmy Zdar.

U regionálních spojů, které kraj objednává, hradí dopravcům ztráty. Na ztráty veřejné linkové dopravy má Vysočina v letošním rozpočtu 826 milionů korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky doprava, ČSAD České Budějovice, Busem, Icom transport, Pelhřimovsko, námitky, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma ICOM dala znovu námitky proti výběru autobusového dopravce na Pelhřimovsku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.