Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Po okruhu Pelhřimova opět jezdí auta bez omezení, oprava byla o týden rychlejší

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pátečním dnem uvedlo do provozu opravené úseky silnic I/19 a I/34 na dopravním okruhu Pelhřimova. Celou akci si vyžádal aktuální stav vozovky, kde byly ulámané krajnice nebo hloubková koroze vozovky.

„Práce byly zahájeny 25. června. Jednalo se o povrchovou opravu stávající silnice I/19 a silnice I/34 dle zpracované projektové dokumentace. Rekonstrukce silnice I/19 byla navržena v délce zhruba 900 metrů. Rekonstrukce silnice I/34 proběhla v délce 249 metrů,“ sdělil mluvčí ŘSD Jiří Veselý.

Dělníci pracovali v lokalitě poblíž Radětínského rybníka na severním okraji města, kde se obě silnice střetávají. „Podle posledního sčítání dopravy projede tímto místem každý den až 13,5 tisíce vozidel, z toho přibližně tři tisíce tvoří nákladní a kamionová doprava,“ doplnil Veselý.

Práce byly rozloženy do jednotlivých etap. Pracovalo se po částech úseku a po polovinách vozovky. Auta tak mohla místem projíždět kyvadlově po té části silnice, kde se zrovna nepracovalo. Společnost Swietelski stavební práce provedla za necelých pětadvacet milionů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic

Štítky okruh Pelhřimova, obchvat, práce, opravy, omezení, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po okruhu Pelhřimova opět jezdí auta bez omezení, oprava byla o týden rychlejší | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.