Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Krajští radní zrušili rozhodnutí o výběru dopravce pro Humpolecko a Pelhřimovsko, vše ještě vyhodnotí

Rada Kraje Vysočina na svém dnešním jednání akceptovala jednoznačné doporučení advokátní kanceláře, která celý proces veřejné zakázky na dopravní obslužnost od začátku administruje a zrušila předchozí rozhodnutí.

„Jedná se o jediný možný zákonný postup, který umožní prověřit nové okolnosti vznesené dopravci v rámci námitek a zároveň naplní v maximálně možné míře dodržení principu transparentnosti a rovného zacházení, jak ukládá zákon,“ vysvětlila krajská mluvčí Jitka Svatošová.

Jde o reakci na námitky, které vznesl stávající dopravce Icom transport. Podle ekonomického rozboru tohoto dopravce není možné, aby konkurenční ČSAD Autobusy Českě Budějovice jezdil za nižší ceny bez výhod domácího dopravce. Vítězná společnost se však brání, že nejde o dumpingové ceny, ale o efektivní řízení nákladů.

ICOM podal námitky proti rozhodnutí kraje o výběru dopravce pro Pelhřimovsko. Jen jsme efektivní, oponuje vítězný Busem

Společnost ICOM transport podala námitky proti rozhodnutí kraje o výběru autobusového dopravce pro dvě oblasti Pelhřimovska na dalších deset let. Firma požaduje, aby Kraj Vysočina ověřil reálnost nabídnuté ceny. Kraj zatím vítěze těchto řízení...

Hodnotící komise tak zasedne znovu, vypořádá zaslané námity a doptá se na nové skutečnosti, které se týkají detailnějších informací z personální, investiční a logistické oblasti. Po vyhodnocení nabídek odbornou komisí rada rozhodne, který dopravce předložil nejlepší nabídku.

Svatošová závěrem ujistila, že zájmem Kraje Vysočina je uzavřít celou zakázku v co nejkratším možném termínu, aby k úsporám za veřejnou dopravu došlo co nejdříve a zároveň, aby nevznikly žádné pochybnosti o postupu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dopravce, Pelhřimovsko, Humpolecko, Icom transport, námitky, ČSAD Autobusy České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští radní zrušili rozhodnutí o výběru dopravce pro Humpolecko a Pelhřimovsko, vše ještě vyhodnotí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.