Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Pod železnicí v třebíčské Borovině by měl být nový podchod pro pěší

Třebíč plánuje, že kvůli bezpečnosti chodců vybuduje podchod pro pěší pod železniční tratí v části Borovina, aby lidé využívající lávku přes údolí u železničního mostu nemuseli přecházet koleje. Vybrala dodavatele projektové dokumentace. Podchod začne stavět nejdřív v roce 2026. Novinářům to sdělila mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Na podchod podle starosty Třebíče Pavla Pacala (Pro Třebíč) existuje zatím jen studie. Záměr musel být dohodnutý se Správou železnic. Do května příštího roku chce mít radnice k dispozici kompletní projektovou dokumentaci, za kterou zaplatí 823 tisíc korun.

"Vybraný zhotovitel projektové dokumentace zhotoví dokumentaci pro společné územní a stavební povolení, včetně řešení navazujícího chodníku - napojení na stávající lávku, veřejného osvětlení, vyřízení veškeré inženýrské činnosti a dokumentaci pro provádění stavby," doplnila Martakidisová.

Podchod by měl sloužit pěším i cyklistům, stejně jako podchod, který vznikl v roce 2019 pod frekventovanou Sucheniovou ulicí. Zatímco pod ní se lidé dostanou do Libušina údolí, nový podchod by jim měl usnadnit cestu přes most, který Libušino údolí překlenuje a je nejkratší spojnicí mezi městskými částmi Borovina a Horka-Domky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto András Schmotzer

Štítky ČR, správa, stavby, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod železnicí v třebíčské Borovině by měl být nový podchod pro pěší | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.