Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

FOTO: Modernizace silnice na Třebíčsku je zčásti hotová. Druhou etapu zahájí úplná uzavírka

Letos v dubnu začaly stavební práce na modernizaci úseku silnice II/360 na Třebíčsku, konkrétně z Trnavy do Rudíkova. A první část je již hotová, se začátkem srpna začnou modernizovaný úsek znovu užívat řidiči.

Jak informoval Kraj Vysočina novináře, jde o první etapu rekonstrukce této významné regionální spojnice Třebíče a Velkého Meziříčí, která zahrnuje úsek od křižovatky se silnicí II/390 na Nárameč po čerpací stanici v Rudíkově v délce téměř 1,3 kilometru.

Silnice vykazovala řadu bodových závad a znaky ztráty únosnosti, proto bylo nutné přistoupit ke kompletní výměně vozovky. „Zároveň došlo k šířkové úpravě silnice na normovou kategorii S 9,5 metru, která odpovídá významu a zatížení této komunikace. Rekonstruovány byly i související objekty na trase – propustky, došlo k výměně bezpečnostního zařízení komunikace – svodidel, sloupků, dopravního značení, kompletně obnoveno bylo odvodnění. Modernizace tak odstranila zcela nevyhovující stav vozovky, což přispěje k výraznému zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy Miroslav Houška. 

Uzavírka do konce října 

Na modernizaci silnice II/360 v celkové délce téměř 2,4 kilometru Kraj Vysočina ze svého rozpočtu vyčlení 171 milionů korun, na větší část nákladů bude čerpána dotace.  

Modernizace zmíněného úseku probíhá ve dvou etapách, kdy na první již hotovou etapu okamžitě naváže etapa druhá. Ta zahrnuje úsek od křižovatky II/360 s II/390 na Nárameč po začátek obchvatu Trnavy (u rybníků Velký a Malý Bor) v délce 1,1 kilometru. „Součástí této etapy je také vybudování vážní zóny nedaleko rybníka Březina, která v budoucnu poslouží ke kontrole nákladní dopravy. S přesunutím stavebních prací na další úsek souvisí úplná uzavírka této části silnice, která potrvá od 1. srpna do 31. října tohoto roku, kdy bude i tato část zprovozněna," informuje mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Kraje Vysočina

Štítky doprava, oprava, modernizace, úsek, zprovoznění, II/360, Rudíkov, Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Modernizace silnice na Třebíčsku je zčásti hotová. Druhou etapu zahájí úplná uzavírka | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.