Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

V Jihlavě se letos bude opravovat most na přivaděči. Rekonstrukce Brněnského se odkládá

Rozsáhlá rekonstrukce Brněnského mostu se nakonec odkládá až na rok 2018. Připravené jsou ale i opravy dalších mostů. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se v letošním roce zaměří na ty na dálničním přivaděči přes ulici Romana Havelky a řeku Jihlavu. Letos má v plánu opravit mosty ve směru do Jihlavy, příští rok ve směru z Jihlavy. K druhé opravě se chce přidat jihlavská radnice a vybudovat další sjezd z přivaděče směrem k Vodnímu ráji.

Ředitelství silnic a dálnic chce letos zahájit opravy části dálničního přivaděče, který je součástí silnice I/38. Tah, který také nese mezinárodní značení E59, je třetí nejdelší silnicí I. třídy na území Česka (po I/11 a I/35). Spojuje města Česká Lípa, Mladá Boleslav, Nymburk, Kolín, Kutná Hora, Čáslav, Havlíčkův Brod, Jihlava, Znojmo a pokračuje do Rakouska.

Stát chce v následujících dvou letech opravit dva „dvojmosty“ nad ulicí Romana Havelky a nad řekou Jihlavou. Silnice, která má v těchto místech ještě čtyři pruhy, bude tedy následující dva roky vždy svedená jen na jednu stranu a pro tisíce aut budou k dispozici jen pruhy dva.

Sjezd u jihlavského aquaparku 

V roce 2018 se k investici ŘSD chce připojit i město Jihlava. Krajské město už dlouho usiluje o to, aby se křižovatka u Vodního ráje doplnila alespoň o další sjezd. „Rampu z I/38 na ulici Romana Havelky si připravuje město, naši opravu mostu to nijak neomezuje,“ zodpověděla dotaz Jihlavské Drbny ředitelka ŘSD Marie Tesařová. Jihlava si tedy „za své“ připlatí za to, aby bylo možné sjet ze silnice I/38 ve směru od jihu na ulici Romana Havelky, kde je velká kumulace obchodů a zábavních prostor. 

Na dálničním přivaděči se mohlo stavět také u Pávova, kde krajské město chtělo upravit a pak znovu otevřít dříve využívaný, ale po celou tu dobu „provizorní“ nájezd u Pávova.  „Vzhledem k požadavkům krajské hygienické stanice na rozsáhlá protihluková opatření od záměru ustoupilo,“ upřesnila Tesařová.

Ze strany státu to však nejsou jediné investice na Jihlavsku. Pokračovat se bude v opravách státních silnic v okolí Stonařova a Telče. „V letošním roce plánujeme opravy silnice I/23 Telč – Stranná, I/38 Stonařov – Dlouhá Brtnice,“ uzavřela Tesařová.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlava, oprava, silnice, Roman Havelka, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Telč, Stonařov, Rakousko, Pávov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se letos bude opravovat most na přivaděči. Rekonstrukce Brněnského se odkládá | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.