Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Omezení směrem na Brtnici. Začaly opravy Brtnické a Musilovy ulice, první etapa vyjde na 28 milionů korun

Až do konce tohoto roku budou v Jihlavě v ulici Musilova a Brtnická (v části od skleníků) vidět stavební dělníci. Ti v pondělí 8. července začali pracovat na plánované rekonstrukci. Řidiči musí počítat s tím, že na dalších 14 dní bude provoz na hlavním tahu na Brtnici kyvadlově omezen semafory.

„Kompletní rekonstrukcí v letošním roce projde ulice Brtnická – tedy její vedlejší část podél zahrádek a veterináře, vedoucí rovnoběžně se silnicí II/405, a také celá ulice Musilova. Tyto budou od pondělí 8. července minimálně až do konce tohoto roku (dle povětrnostních podmínek) zcela neprůjezdné, zmíněný hlavní tah na Brtnici bude stavbou ovlivněn na následujících 14 dní, kdy zde bude provoz řízen kyvadlově prostřednictvím semaforu," uvedla Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavské radnice. 

V rámci oprav výše zmíněných ulic dojde k rekonstrukci vodohospodářské infrastruktury v podobě rekonstrukce jednotné kanalizace s tím, že délka rekonstruovaného potrubí je cca 560 metrů. Práce dále zhrnují rekonstrukci vodovodu  - délka rekonstruovaného potrubí cca 780 metrů. „Součástí je i výstavba nové místní komunikace s asfaltovým povrchem a chodníků s povrchem z betonové dlažby. Řidiči částí ulicí Brtnická neprojedou ani v ní nezaparkují, místo bude možné objíždět souběžnými vedlejšími ulicemi," upozornila Hrdličková. 

Město za rekonstrukci v první etapě zaplatí celkem 28 milionů korun bez DPH. Druhá etapa, která bude probíhat v ulicích Holíkova a Krajní, je v plánu na rok 2025 a 2026.

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky doprava, oprava, silnice, rekonstrukce, ulice, Musilova, Brtnická, Holíkova, Krajní, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezení směrem na Brtnici. Začaly opravy Brtnické a Musilovy ulice, první etapa vyjde na 28 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.