Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Začal fungovat dlouho slibovaný e-shop jihlavského dopravního podniku. Nabízí třeba i založení rodinného účtu

Na začátku tohoto pracovního týdne, konkrétně v úterý 18. června, Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) spustil dlouho slibovaný e-shop. Umožní například dobíjení elektronické peněženky na Jihlavské kartě, nákup časových kuponů či vytvoření rodinného účtu.

Dobít peníze na Jihlavskou kartu lze i bez registrace. Stejné to je i u nákupu časového kuponu. Lidem k nabití stačí jen číslo jihlavské karty, na kterou chce zákazník přidat peníze nebo koupit kupón. „Pozor, číslo karty se zadává bez počátečních nul, ale není čeho se bát. Vše je v jednotlivých krocích nákupu podrobně popsáno a obsluha e-shopu je intuitivní,“ uvedl Radim Rovner, předseda představenstva DPMJ.

Pro cestující je však registrace výhodná. Cestující, který bude registrovaný, bude mít více možností než bez registrace. Jednou z výhod registrovaného uživatele bude podle Rovnera zřízení rodinného účtu. „Je to snadné, ve svém účtu si lidé mohou zobrazit karty, které chtějí spravovat. Jen cestující nad 15 let musí na předprodej jízdenek, aby vyjádřil souhlas s přiřazením karty pod rodinný účet,“ dodává Rovner.

Co ukáže rodinný účet? 

V rámci rodinného účtu uvidí uživatel na všech kartách, do kdy je její platnost, jaký je tam časový kupon a dokdy platí, jaký je zůstatek na elektronické peněžence.

Každou transakci na Jihlavské kartě je nutné následně potvrdit ve vozidle. K tomu stačí kartu přiložit k validátoru s tiskárnou jízdenek. „Takový validátor je vždy vpředu ve voze hned u kabiny řidiče,“ popsal Radim Rovner s tím, že potvrzení internetového nákupu, tedy připsání kupónu nebo peněz na Jihlavskou kartu je možné provést nejdříve zhruba za hodinu od obdržení potvrzovacího e-mailu o platbě. Nejrychlejší je platba kartou, ale lze platit také bankovním převodem. 

Zářijové novinky 

Trolejbusy a autobusy v Jihlavě se začátkem prázdnin přejdou na letní provoz. Od září pak dojde ke změně jízdních řádů. „A MHD bude jezdi častěji," dodal Rovner. Co se týče vozového parku, bude zrušen dosluhující midibus Rošero a nahradí jej nový midibus Iveco Urbanway. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniela Drozdová

Štítky doprava, MHD, jízdné, kupon, dobíjení, e-shop, DPMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začal fungovat dlouho slibovaný e-shop jihlavského dopravního podniku. Nabízí třeba i založení rodinného účtu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.