Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Regulovčík 2024: V Jihlavě soutěžili policisté, na rušné křižovatce se na hodinu vypnuly semafory

V Komárovicích a pak v Jihlavě dnes probíhalo krajské kolo soutěže Regulovčík. Své síly poměřili policisté, kteří ukázali své teoretické i praktické znalosti.

Soutěže se zúčastnilo celkem čtrnáct dopravních policistů, stejně jako v roce 2023. Šlo o policisty z pěti dopravních inspektorátů územních odborů, z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a z dálničního oddělení ve Velkém Beranově. Byla mezi nimi i jedna žena – Eliška Maierová z třebíčského dopravního inspektorátu.

„Hlavním účelem krajské soutěže je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů na krajské úrovni. Proto má krajská soutěž dvě části - teoretickou a praktickou část. Letošní soutěž je opět postupová, kdy dva nejlepší policisté budou reprezentovat krajské policejní ředitelství v rámci celorepublikového kola soutěže,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Regulovčík 2024, výsledky

1. místo Zbyněk Koreš, oddělení silničního dohledu,
2. místo Martin Mihulka, dopravní inspektorát Jihlava,
3. místo Radomil Sehnal, oddělení silničního dohledu

Teoretická část soutěže bude zahrnovat test z pravidel silničního provozu a test z odborných znalostí právních předpisů, které se týkají výkonu služby dopravních policistů. „Na vypracování testu z pravidel silničního provozu bude účastníkům stanoven časový limit. Teoretická část i praktická část soutěže, a to jízda zručnosti, se budou konat v prostoru nově vybudovaného výcvikového střediska Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy, Vzdělávacího zařízení Jihlava na polygonu v Komárovicích,“ sdělila již dříve Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Z Komárovic se soutěžící přesunuli do Jihlavy na křižovatku ulic Brněnská – Okružní naproti supermarketu Tesco, kde ukázali své praktické znalosti. Ty zahrnovaly řízení silničního provozu na této křižovatce stanovenými pokyny po dobu pěti minut pro každého účastníka. Po dobu této části soutěže nefungovaly semafory a řidiči i chodci se museli řídit pokyny soutěžících policistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, soutěž, pokyny, křižovatka, regulovčík, Komárovice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Nakonec to tedy bylo „v suchu“, čili beze srážek ...

Středa, 19. června 2024, 19:04Odpovědět

Josef Matula

Na exitu 112 se buduje kruhac, v pořádku, ale ta druhá křižovatka na Střítež, tam chybí odbocovaci pruh jako sůl. V určitých časových úsecích tam vznikala dlouhá fronta vozidel až do Pavova . Mám obavy, že to zablokuje i ten nový kruhac...

Středa, 19. června 2024, 07:13Odpovědět

Regulovčík 2024: V Jihlavě soutěžili policisté, na rušné křižovatce se na hodinu vypnuly semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.