Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Cyklisté se mají na co těšit. Hejtmanství přispěje na nové cyklostezky dvaadvaceti miliony korun

Na nové trasy se mohou těšit cyklisté z Jihlavy a okolí. Budovat se budou například z Brtnice na Rokštejn i z Hodic do Kostelce. Ohledně Polné se pracuje na studii.

V příštích dvou letech bude možné jet na kole z Brtnice na Rokštejn a to údolím říčky Brtnice. „V rámci úvodní etapy vzniknou 2,3 kilometry stezky,“ informovala krajská mluvčí Jitka Svatošová. Hejtmanství růst sítě cyklostezek podporuje.

Tato nová cyklotrasa bude celkem rovinatá a povede lesem, který v minulých letech značně poznamenala kůrovcová kalamita. U Rokštejnu se pak napojí na frekventovanou cyklotrasu Jihlava – Třebíč – Raabs.

Na stávající cyklostezku z Hodic do Kostelce potom naváže další plánovaná část kolem Třeště a Hodic dlouhá více než kilometr. Ta povede podél rušné silnice II/406.

Mezi Telčí a Jihlavou přibudou cesty pro cyklisty. Nejdelší úsek postaví město Třešť

Mezi Telčí a Jihlavou budou letos přibývat další stezky pro cyklisty. Telčská radnice nechá opravit cestu mezi vsí Studnice a obcí Doupě, odkud vedou komunikace k hradu Roštejn i do obce Třeštice, řekl Vladimír Švec z telčského odboru rozvoje a...

Kdo si rád vyrazí i do okolních okresů, ten se může těšit na cyklotrasu z Chotěboře do Bílku, na pumptrack v Bystřici nad Pernštejnem a trail v Chotěboři. „Zahájena bude také stavba stezky mezi Třebíčí a Vladislaví podél frekventované silnice I/23,“ dodala Svatošová s tím, že v první fázi půjde o úsek dlouhý 1,8 kilometru.

O dva miliony korun více než loni

Projektová dokumentace bude vznikat mimo jiné pro trasu z Polné přes Dobronín a Střítež, pracuje se také na studiích, které řeší možnosti propojení Jihlavy a Kostelce nebo Třebíče a Bransouz.

Zájem obcí o dotace stále převyšuje nabídku, přestože kraj dává stále více peněz. „Letos jsme na tyto účely z Fondu Vysočiny vyčlenili celkem 22 milionů korun, tedy o dva miliony více než v loňském roce,“ potvrdil náměstek hejtmana pro oblast kultury a cestovního ruchu Roman Fabeš (Starostové pro Vysočinu).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.mojevalassko.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky cyklostezka, cyklotrasa, Brtnice, Jihlava, Hodice, Kostelec, podpora, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Paráda ... ! (:o)

Středa, 8. května 2024, 10:50Odpovědět

Cyklisté se mají na co těšit. Hejtmanství přispěje na nové cyklostezky dvaadvaceti miliony korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.