Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Policie musela na šampionátu řešit kolony. Cizince převezla na záchytku a pokutovala opilého řidiče

Na silnicích vedoucích do Nového Města na Moravě byl včera výraznější provoz, který souvisel s mistrovstvím světa v biatlonu. První závod startoval již o půl třetí odpoledne, proto se diváci začali sjíždět již dopoledne po desáté hodině. Navíc včera přijelo na závody mnohem více fanoušků než tomu bylo v předešlé dny, proto se velice rychle začala plnit vyhrazená parkoviště.

Policie měla večer plné ruce práce 

Řidiči brzy obsadili parkoviště na silnici od Jiříkovic, v Nové Vsi u Nového Města na Moravě, Maršovicích, stejně tak rychle se plnilo parkoviště na silnici I/19 od kruhového objezdu směrem ven z města. „Vozidla na této silnici jsme museli parkovat až na začátek obce Radňovice. Příjezd i parkování se obešly bez mimořádných událostí, ale ve městě, zejména na příjezdových silnicích se tvořily pomalu jedoucí kolony vozidel. Policisté, kteří v rámci opatření řeší dopravu, měli ale mnohem obtížnější práci večer po skončení závodů, protože lidé ke svým vozidlům už přicházejí za snížené viditelnosti a navíc se ve velmi krátké době rozjíždí obrovský počet vozidel, která logicky vytváří kolonu," sdělila dnes ráno policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté proto řidiče, kteří parkovali na VIP parkovišti, na parkovišti Jiříkovice a která odjížděla z Vysočina arény, při odjezdu odkláněli směrem na Vlachovice a Tři Studně, aby se alespoň trošku zmírnil nápor na kruhovém objezdu ve městě. I tento rozjezd se obešel bez větších problémů. „Řešit jsme museli pouze jednu událost, kdy večer kolem půl osmé řidička s osobním vozidlem na silnici II/360 sjel ze silnice do příkopu. Poškodila si pouze své vozidlo, zajistila si jeho odtah, ke zranění osob při této události nedošlo. V době, kdy toto vozidlo tvořilo překážku v silničním provozu se dalo místem projet pouze jedním směrem, na místě ale vše koordinovali policisté. Již o půl deváté večer odjela všechna vozidla, která byla zaparkována na silnici I/19 a tato silnice byla již průjezdná v obou směrech," dodává Čírtková. 

„Využívejte svozové autobusy." 

„Vzhledem k tomu, že podobně silný nápor fanoušků očekáváme i nadcházející víkend, chtěli bychom na fanoušky, zejména na ty, kteří přijíždějí ve směru od Žďáru nad Sázavou, aby zaparkovali již ve Žďáru nad Sázavou a využili kyvadlové dopravy do Nového Města na Moravě, protože se ukázalo, že ve Žďáru nad Sázavou nebyla zaplněna všechna parkoviště, která se dala využít. Pro diváky je tento způsob velmi pohodlný, protože svozové autobusy při řízení provozu na křižovatkách a na místech, odkud vyjížděj policisté upřednostňují," radí Čírtková. 

Policisté v neděli 11. února neřešili pouze náročnější provoz. Krátce po osmnácté hodině se u Public stanu v blízkosti arény nacházel jednapadesátiletý cizinec, která nebyl schopen vlastní chůze a byl v silně podnapilém stavu – 2,95 promile alkoholu v dechu. Policie ho převezla do Jihlavy na záchytku.

„Kolem třiadvacáté hodiny policisté kontrolovali vozidlo VW Transportér, které řídil cizince. Provedená dechová zkouška byla pozitivní- 0,50 promile alkoholu v dechu. Stejný výsledek měla opakovaná dechová zkouška. Řidiči policisté uložili kauci ve výši 7 tisíc korun a zakázali mu další jízdu. Za dopravní přestupky uložili policisté včera tři pokuty v příkazním řízení," dodala závěrem policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky doprava, šampionát, biatlon, MS, parkování, řidič, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie musela na šampionátu řešit kolony. Cizince převezla na záchytku a pokutovala opilého řidiče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.