Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ŘSD začne vybírat zhotovitele letošních staveb a rekonstrukcí. Co všechno na Vysočině je v plánu?

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) představilo program oprav, rekonstrukcí a staveb, které v Kraji Vysočina v tomto roce zrealizuje, případně alespoň zahájí. Jak novinářům řekl Jiří Veselý z oddělení komunikace, u většiny z nich ŘSD ještě ani nevybralo zhotovitele, což bude cílem nadcházejících týdnů a měsíců.

„Opravy a rekonstrukce se budou týkat cca 17 kilometrů silnic II. třídy a tří mostů. Do plánu je rovněž zahrnuta výstavba protihlukových stěn, a to na silnici I/38 u Květnova na Havlíčkobrodsku a na silnici I/34 u Pravíkova na Pelhřimovsku. Je jisté, že práce se vyžádají jistá omezení dopravy. Chtěli bychom tedy předem poprosit o trpělivost a speciálně motoristickou veřejnost požádat o respektování přechodného dopravního značení v místech oprav," říká Jiří Veselý. 

Asi nejvýznamnější akcí, kterou ŘSD letos zahájí a příští rok dokončí, bude výstavba přeložky silnice I/37 ve Žďáru nad Sázavou mezi ulicemi Jihlavská a Brněnská. 

„Stavba přeložky je v celé své délce 692 metrů navržena jako dvoupruhová směrově nerozdělená komunikace. Její začátek je umístěn do středu nové okružní křižovatky na Jihlavské ulici. Poté trasa pokračuje jihovýchodním směrem dvěma protisměrnými kruho­vými oblouky. Následně se stáčí na východ opět pomocí kruhového oblouku. Konec přeložky je uprostřed druhé okružní křižovatky na ulici Brněnská," popsal Veselý. 

Doplnil, že v těchto dnech už výběrová komise posuzuje celkem šest firem, které se tendru na zhotovitele zúčastnily. Jejich nabídky se pohybují v rozmezí od 112,78 do 141,58 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky plány, stavba, rekonstrukce, oprava, ŘSD, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Jen aby to tam nezačalo Dozimetricky zářit,takové akce lákají šíbry jak mouchy žárovka v noci!!!!!!!!!

Sobota, 3. února 2024, 06:59Odpovědět

ŘSD začne vybírat zhotovitele letošních staveb a rekonstrukcí. Co všechno na Vysočině je v plánu? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.