Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kraj už vybírá firmu na stavbu dalších tří kilometrů obchvatu Jihlavy. Stát bude skoro 350 milionů korun

Do konce března běží výběrové řízení na stavební firmu, která zhotoví druhou etapu jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Zhotovitele aktuálně hledá Kraj Vysočina.

Původně chtěl kraj postavit najednou celý jihovýchodní obchvat Jihlavy měřící 5,5 kilometru. Kvůli průtahům ve výběrovém řízení později stavbu rozdělil na dvě části, aby neztratil nárok na slíbenou evropskou dotaci 307 milionů korun. Vzhledem k dosavadnímu průběhu stavby má kraj podle hejtmana Vítězslava Schreka šanci vyčerpat celou dotaci nebo její podstatnou část.

Vybraná stavební firma by výstavbu druhé části jihovýchodního obchvatu Jihlavy mohla zahájit už v tomto roce. Řidiči jej poprvé otestují koncem roku 2026. Tato etapa, v pořadí již druhá, povede od Koliblu po Helenín. Tři kilometry nové silnice propojí výpadovou trasu na Třebíč se silnicí, po níž auta jezdí na Žďársko.

Jeden kruháč a dva mosty 

„Předmětem zakázky je novostavba druhé části jihovýchodního obchvatu Jihlavy o celkové délce 3,05 kilometru. Součástí stavby je také jedna okružní a jedna průsečná křižovatka, dva mosty a vyvolané stavební úpravy navazujících úseků silnic. Předpokládaná cena je vyčíslena na 341,5 milionu korun," informovala jihlavská radnice na facebookovém profilu Doprava v Jihlavě. 

První část už letos 

Stavební dělníci aktuálně pracují na první etapě obchvatu mezi Znojemskou a Brtnickou ulicí, ta by měla být dokončená už letos. Jde o zakázku za více než půl miliardy korun

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj ČTK, Doprava v Jihlavě, Kraj Vysočina

Štítky obchvat, stavba, doprava, firma, zakázka, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj už vybírá firmu na stavbu dalších tří kilometrů obchvatu Jihlavy. Stát bude skoro 350 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.