Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kolaps na D1: Hasiči povolali jeřáb, sypači už mohou projet. Řidičům dochází jídlo a pití, některým i benzín

Velké problémy jsou již několik hodin kvůli intenzivnímu sněžení na dálnici D1, nejhorší situace je ve směru na Brno, konkrétně kolem 80. kilometru. Největší komplikací jsou kamiony, které vozovku zablokovaly zejména ve stoupání. Sypači měli problém touto kolonou projet a dostat se na místa, která je třeba ošetřit. Po 23. hodině se situace začíná pozvolna zlepšovat.

Podle aktuálních informací od policejní mluvčí Dany Čírtkové se nyní policistům podařilo dostat sypače na 82. kilometru z protisměru, kamion hasiči pomocí jeřábu posunuli na krajnici, sypače tedy mohly od 82. kilometru směrem na Brno vozovku shrnout a prosolit a čelo kolony se začne rozjíždět.

„Další sypač je v koloně někde kolem 78. kilometru. Policisté se budou snažit dostat z kolony přednostně osobní vozidla, protože některé posádky jsou ve špatném psychickém stavu, nemají nápoje ani jídlo a dochází jim pohonné hmoty. Kamiony zatím budou zůstávat na D1, apelujeme proto na jejich řidiče, aby umožnili  z kolony odjet osobním vozidlům," vyzvala kolem 23:15 mluvčí Čírtková. 

Jak policie uvedla během dnešního večera, někteří řidiči stojí na dálnici třeba i šest hodin. 

Perný den i pro hasiče 

Velmi náročnou službu mají také hasiči v kraji, jejich počet výjezdů se od dnešní půlnoci dostal téměř na 500. Nejčastěji zasahují kvůli popadaným stromům, stejně tak jako u dopravních nehod. „Nikdo se při nehodách nezranil," ujistila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky doprava, kolona, sníh, počasí, dálnice, D1, Vysočina

Kolaps na D1: Hasiči povolali jeřáb, sypači už mohou projet. Řidičům dochází jídlo a pití, některým i benzín | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.