Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Noční hromadná nehoda na D1 stála život jednoho z řidičů kamionu. Lehce se zranil i zasahující policista

, aktualizováno 29. listopadu 2023, 7:21

Složky integrovaného záchranného systému na Vysočině měly perné úterý. Důvodem je husté sněžení, které potrápilo nejvíce řidiče v kraji. Policisté na integrovaném operačním středisku přijali téměř 120 různých oznámení, když více než polovina se jich týkala problémů v dopravě, dopravních nehod a problémů se sjízdností. Náročná byla situace večer na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku. Velké problémy byly na dálnici D1.

Policisté v Kraji Vysočina vyjížděli celkem ke 34 dopravním nehodám. „Velké komplikace se sjízdností byly na dálnici D1, kde jsme od večera řešili několik drobných nehod a poté v noci vážnou nehodu, která si vyžádala bohužel lidský život," konstatovala dnes ráno policejní mluvčí Dana Čírtková

Oznámení o této dopravní nehodě, která se stala na dálnici D1 v blízkosti sjezdu z dálnice na 90. kilometru u Humpolce, přijala policie krátce po 23. hodině. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. V místě havarovaly postupně čtyři kamiony.

„Vyhodnocením kamerových záznamů a šetřením na místě policisté zjistili, že řidič nákladní soupravy složené z tahače a návěsu jedoucí ve směru jízdy na Brno dostal smyk a s jízdní soupravou prorazil svodidla do protisměru - tedy do jízdního pásu na Prahu. V tomto místě byl vlivem dopravní nehody neprůjezdný levý jízdní pruh na Prahu. V tu dobu ve směru jízdy na Prahu jel řidič s nákladní soupravou složenou z tahače a návěsu, který reagoval na dopravní nehodu - tedy havarované vozidlo v levém jízdním pruhu a začal prudce brzdit. Ke střetu vozidel nedošlo, ale jeho vozidlo se dostalo do smyku a zlomilo se do „jedničky. Následně řidič zastavil s jízdní soupravou částečně v pravém jízdním pruhu a z vozidla vystoupil," popisuje mluvčí. 

Muž zranění podlehl na místě 

V místě už zastavila policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov. Následně k místu přijížděl od Brna řidič s nákladní soupravou složenou z tahače a návěsu, který začal také prudce brzdit a jeho vozidlo dostalo smyk. Řidič strhl řízení do levého jízdního pruhu, kde narazilo do stojícího kamionu a zřejmě srazilo jeho řidiče, který byl mimo vozidlo. Tento řidič utrpěl těžké zraněně, kterému na místě podlehl.

„K místu přijížděl další řidič s nákladní soupravou složenou z tahače a návěsu. I tento řidič začal brzdit, ale již nedokázal zabránit střetu a narazil do obou nákladních vozidel, které v místě stály po předchozí nehodě. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče jednoho z kamionů, který byl z místa nehody převezen do nemocnice v Pelhřimově a po ošetření byl propuštěn. Při řešení situace na místě byl lehce zraněný zasahující policista. I ten byl převezen do zdravotnického zařízení k ošetření," dodává Dana Čírtková. 

Směr na Prahu byl neprůjezdný, v noci se podařilo zprůjezdnit sjezd z dálnice D1 na 90. km u Humpolce, policisté v tomto místě stahovali auta z dálnice a znovu je naváděli na dálnici na nájezdu u Humpolce směrem na Prahu. Toto regulování dopravy si celou noc vyžádalo přítomnost několika policejních hlídek.

Aktuální situace 

„Další policisté ohledávali místo nehody a zajišťovali její dokumentaci. Vyprošťování havarovaných vozidel a úklid komunikace, včetně opravy středových svodidel trvalo ještě ráno – tedy v současné době. Nelze zatím odhadovat, kdy bude místo ve směru na Prahu plně průjezdné. Směr na Brno byl v místě s opatrností průjezdný a je tomu tak i nyní. I dneska apelujeme na řidič, aby dbali při jízdě zvýšení opatrnosti," zhodnotila Čírtková aktuální situaci. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, dálnice, D1, kamion, hromadná, doprava, sníh, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No klasika posledních 6-7 let!!!!!!!!!!Vzhledem ke globálnímu oteplovaní,kdy jsme si odvykli na klasické tvrdé zima a tradiční hříchy kamioňáků a tradiční průser posledních let je opět na světě!!!!!!!!!

Středa, 29. listopadu 2023, 08:49Odpovědět

Noční hromadná nehoda na D1 stála život jednoho z řidičů kamionu. Lehce se zranil i zasahující policista | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.