Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kritickými místy pro řidiče na Vysočině jsou lesy u Puklic a Trnavy, potom i křižovatka u Jihlavského tunelu

V poslední době se čím dál častěji objevují nehody, během kterých řidiči srazí zvěř. Nejen to je častý důvod dopravních nehod v Kraji Vysočina. Další příčiny a nejvíce problematická místa v regionu byla tématem Regionální dopravní konference, která se konala v sídle Kraje Vysočina.

.K nejkritičtějším úsekům s nejvyšší frekvencí nehod patří na Vysočině silnice II/405 mezi lesy u obce Puklice, silnice II/360 u Trnavy nebo křižovatka silnic II/602 a I/38 ze směru od Pelhřimova na Jihlavský tunel, kde mají řidiči největší problém s nedáním přednosti při odbočování vlevo.

a náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a dopravy Miroslava Houšky.

„Řadu původně nehodových křižovatek na krajských komunikacích jsme už předělali na kruhové objezdy, zvýšit bezpečnost napomáhají také obchvaty měst i obcí, například v loňském roce otevřený obchvat Lukavce na Pelhřimovsku nebo opravy mostů, které ve velkém realizuje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a dopravy Miroslav Houška. 

Foto z dopravní konference, foto: Kraj Vysočina

Přecházející zvěř u Puklic a u Trnavy 

Za prvních devět měsíců tohoto roku zemřelo na silnicích Vysočiny 23 lidí, vloni to bylo o jednu oběť méně. Na konferenci dále zaznělo, že se zvýšil počet těžce zraněných a dle statistik řidiči častěji jezdí nepřiměřenou rychlostí. „Na krajských silnicích zaznamenali policisté nejvyšší míru nehodovosti na silnici II/405 mezi lesy u Puklic. Za posledních pět let tam došlo k 27 nehodám, nejčastěji způsobeným srážkou se zvěří. Přecházející zvěř řidičům často komplikuje jízdu například na silnici II/360 u Trnavy, kde za posledních pět let z tohoto důvodu došlo k 24 nehodám," jmenuje dále mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Dalším problametickým místem je mimoúrovňová křižovatka II/602 a I/38. Nejčastější chybou řidičů je v tomto jihlavském úseku nedání přednosti při odbočování vlevo do tunelu směrem na Havlíčkův Brod a dálnici D1. Celkem dvanáct nehod zaznamenali policisté na křižovatce silnic I/38 a II/350 u obce Štoky.

„Na setkání Regionální dopravní konference diskutovali zástupci Kraje Vysočina, policisté, silničáři a další hosté. Cílem konference je každoročně představit nehodové úseky a navrhnout možné varianty řešení," dodala závěrem Svatošová. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky nehoda, příčina, zvěř, rychlost, úsek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Jo milí řidiči ,je třeba dávat pozor,pouze nákláďák či autobus může bez nebezpečí srazit zvěř,protože z ní udělá krvavou sekanou!

Pondělí, 30. října 2023, 10:37Odpovědět

Kritickými místy pro řidiče na Vysočině jsou lesy u Puklic a Trnavy, potom i křižovatka u Jihlavského tunelu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.