Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

FOTO: Světlo na konci tunelu. Rekonstrukce přivaděče jde do finále, za pár dní bude hotovo

Dobrá zpráva pro řidiče. Již brzy budou moci otestovat opravený úsek přivaděče na silnici I/38, který se opravuje druhým rokem. Dělníci aktuálně usazují středová svodidla.

Jak dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), pomocí speciální mechanizace zbývá osadit přibližně 1,5 kilometru středových svodidel. „Kromě toho se upravuje i plocha pod nimi a přejezdy středního dělicího pásu. V plánu je dále opravit krajnici před nájezdem na dálnici D1 ve směru od Havlíčkova Brodu a obnovení svislého dopravního značení po stranách,“ vyjmenoval Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD.

Rekonstrukce na dálničním přivaděči probíhá již druhý rok, vyjde na téměř 338 milionů korun. Zhotovitelem je společnost Strabag, a.s.

Upřesnil, že jde o úsek dlouhý 5,6 kilometru mezi sjezdem z Jiráskovy ulice a mimoúrovňovou křižovatkou s dálnicí D1. Práce zde probíhají druhým rokem.

Vedle obnovy asfaltového povrchu na samotné komunikaci a na mostech došlo i na rekonstrukci prvků odvodnění, záchytného systému nebo zabezpečení okolních svahů speciální sítí proti padajícím kamenům a zemině na vozovku. „Vyvolanou investicí jsou také přeložky telekomunikačních kabelů CETIN a pokládky chrániček pro kabely ŘSD. V roce 2022 byla dokončena oprava středního dělicího pásu a jízdního pásu ve směru na Znojmo, od letošního jara pokračují práce na druhé polovině směrem na Havlíčkův Brod,“ říká Veselý.

A kdy řidiči poprvé projedou úsek bez jakéhokoliv omezení? „Dokončení instalace středových svodidel plánujeme v pátek 29. září a den poté chceme obnovit provoz v oboru směrech dvěma pruhy. V současné době je doprava místem stavby vedena v režimu 1+1, tedy jedním jízdním pruhem v každém směru a rychlostí sníženou na 60 km/h maximálně,“ doplnil závěrem Jiří Veselý.

Za den skoro 28 tisíc aut 

Dálniční přivaděč je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj ŘSD

Štítky rekonstrukce, přivaděč, dálnice, D, oprava, omezení, doprava, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Světlo na konci tunelu. Rekonstrukce přivaděče jde do finále, za pár dní bude hotovo | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.