Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidiče v Jihlavě omezí souběžné opravy v ulici Romana Havelky a Pávovská. U nákupní zóny čekejte kolony

Se začátkem školního roku v Jihlavě pokračují další opravy silnic a s tím související dopravní omezení. Řidiči se od úterý 12. září musí obrnit trpělivostí, protože v ten den začne rekonstrukce frekventované jihlavské ulice Romana Havelky. Půjde o úsek dlouhý téměř 700 metrů, primátor města Petr Ryška upozorňuje na to, že se zde budou tvořit velké kolony. Stavební dělníci budou pracovat třeba i v Pávovské ulici.

U rekonstrukce ulice Romana Havelky konkrétně půjde o úsek od Pražského mostu přes kruhový objezd v blízkosti nákupní zóny po nájezd na přivaděč. „Ideální by bylo, aby se lidé tomuto místu úplně vyhnuli, objet se to ale samozřejmě dá," zmínil na dnešní tiskové konferenci primátor města Petr Ryška (ODS). 

Rekonstrukce bude probíhat ve dvou etapách. První část oprav bude trvat zhruba měsíc, tedy do poloviny října, na ni naváže druhá etapa, která bude probíhat také měsíc. „Součástí bude rekonstrukce zastávky Romana Havelky, na té se podílí město. Zastávka ve směru do města se přesouvá ke schodišti na parkoviště u Hyperalbertu," doplnil Ryška s tím, že ho mrzí, že rekonstrukce úseku dlouhého 650 metrů není rozdělena do čtyř etap. Tuto silnici procházející ulicí Romana Havelky bude opravovat kraj, město se částečně podílí na rekonstrukci zmíněné zastávky MHD. 

Opravy zmíněného úseku v blízkosti nákupní zóny a přivaděče půjdou ruku v ruce se změnami v městské hromadné dopravě. Linky 2, 12 , G a H pojedou po ulici Královský Vršek a zastaví na náhradních zastávkách Kaufland (pod „hasičárnou") a Královský Vršek a dále pojedou po své trase. „Linka 32 neobslouží zastávku Romana Havelky a pojede po ulicích Sokolovská a Pávovská. Linka E obslouží i zastávku Kaufland v obou směrech, ve směru Staré Hory zastaví pro výstup a nástup u středního dělícího ostrůvku. U všech těchto linek vzhledem k souběhu s frézováním a opravami v ulici Pávovská je třeba počítat se zpožděním a narušením jízdního řádu, zejména v ranní a odpolední špičce," upozornil mluvčí Daněk. 

Linka C neobslouží konečnou a výchozí zastávku Kaufland a bude zkrácena po zastávku Gorkého.

Kruháč v průmyslové zóně 

V pondělí 18. září zahájí stavební dělníci rekonstrukci okružní křižovatky v průmyslové zóně. Jak dodal Ryška, okružní křižovatka se zde mírně rozšíří, další opravy jsou v plánu během nadcházejících let. Termín dokončení je v tomto případě do tří měsíců, primátor však věří, že se vše stihne do konce listopadu. I zde bude provoz řízen semafory. 

Také tyto práce se dotknou cestujících MHD. „U všech linek, které tam projíždějí, je třeba počítat se zpožděním spojů a narušením jízdního řádu, zejména v ranní a odpolední špičce. Expresním spojům MHD bude umožněno použití nájezdu na dálniční přivaděč I/38 v Pávově ve směru na Znojmo, a expresy 31 a 41 by tak měly dodržovat jízdní řád," věří mluvčí Jihlavy. 

MHD o víkendu nepojede 

Složitá situace zejména pro cestující MHD nastane s opravou povrchu v Pávovské ulici, která bude zahájena 18. září. Půjde o úsek od Sokolovské ulice až k okužní křižovatce s Průmyslovou ulicí. „O víkendu 16. a 17. září bude v Pávovské ulici kvůli asfalování zcela bez obsluhy zastávka Kronospan, U Rybníka, Škola Bedřichov a Zadní Bedřichov. Samozřejmě když bude přiznivé počasí," upozornil mluvčí Jihlavy Radovan Daněk a dodal, že linky 2, 12, G a H pojedou po ulici Královský Vršek, kde zastaví na náhradních zastávkách a dále na zastávkách na Růžku a 5. Května.

Odtud už však pojedou po objízdné trase po dálničním přivaděči. Zmíněné linky tedy budou o tomto víkendu zcela bez obsluhy. „Linky se na svoji trasu vrátí na zastávkách Bosch Pávov nebo Překladiště Pávov a spoje, které končí na zastávce Zadní Bedřichov, budou mimořádně končit na zastávce Bosch Pávov," dodal Daněk. 

Na přelomu září a října začnou dělníci opravovat ulici Hybrálecká, která navazuje na ulici Romana Havelky za nájezdem na přivaděč.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky ČR, automobilová, správa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenek Zahradka

Mohl by někdo vysvětlit, co je zastávka Zadní Bedřichov? Často se vyskytuje v jízdních řádech, ale v seznamu zastávek opravdu nikde není. Takže si leda tak znalci Jihlavy domyslí, že tím spojem moc daleko nedojedou. Cizí pasažéři můžou jenom koukat na další jihlavskou parádu...

Sobota, 9. září 2023, 21:45Odpovědět

Řidiče v Jihlavě omezí souběžné opravy v ulici Romana Havelky a Pávovská. U nákupní zóny čekejte kolony | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.