Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

PROGRAM: V pátek se bude v Jihlavě mluvit o vysokorychlostní trati. Přijede i ministr dopravy Kupka

Pokud vás zajímají plány ohledně vysokorychlostní trati v Jihlavě, pak si nenechte ujít setkání se zástupci Správy železnic. To se bude konat již tento pátek 9. června. Do krajského města Vysočiny dorazí i mobilní informační stánek VRTmobil.

Páteční program s dopravní tematikou se bude odehrávat na dvou místech. Nejprve bude pro veřejnost u hlavního vlakového nádraží přistaven infostánek, a to v čase od 9 do 11 hodin. Poté se přesune na jihlavské Masarykovo náměstí, zde se lidé dozví potřebné informace od 14 do 16 hodin. „Přiblíží zájemcům veškeré informace týkající se přípravy vysokorychlostní trati nejen v okolí Jihlavy," informuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

VRT v Jihlavě, časový harmonogram

 9:00 – 11:00 mobilní infostánek VRTmobil u hlavního nádraží v Jihlavě
14:00 – 16:00 mobilní infostánek VRTmobil na Masarykově náměstí
16:00 - 18:00 setkání v Gotickém sále jihlavské radnice, prostor na diskuzi a otázky ze stran veřejnosti 

Další program se bude odehrávat v Gotickém sále v hlavní budově jihlavské radnice na Masarykově náměstí, a to od 16 do 18 hodin. Setkání s veřejnosti se zúčastní také ministr dopravy Martin Kupka, primátor města Jihlavy Petr Ryška a hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. „Setkání je připravováno pod záštitou primátora města Jihlavy Petra Ryšky," dodává mluvčí Daněk. 

Setkání s občany 

Zástupci Správy železnic seznámí veřejnost s prezentací, ve které podrobně představí přínosy vysokorychlostní železnice pro Jihlavu a region Vysočiny, průběh přípravy a celý projekt. „Hlavním cílem setkání je poskytnout občanům dostatek informací o vysokorychlostní trati, a to hlavně u úseků, které povedou přes Vysočinu. Vše uvidí na názorných mapových podkladech, například kudy budoucí trasa povede a jak bude vypadat. Prezentace také objasní vlivy projektu na město a okolí,“ uvedl Jan Charvát ze Správy železnic s tím, že v Jihlavě je v plánu stavba nového terminálu VRT v Pávově, vlaky by však měly zároveň zajíždět i do centra města na Centrální dopravní terminál (CDT). 

„Ve druhé polovině setkání dostane veřejnost prostor pro své dotazy, podněty a názory, aby všichni získali potřebné informace," doplnil Jan Charvát.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky vysokorychlostní trať, doprava, vlak, správa železnic, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PROGRAM: V pátek se bude v Jihlavě mluvit o vysokorychlostní trati. Přijede i ministr dopravy Kupka | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.