Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policisté od rána řešili 26 nehod. Dodržujte bezpečnou vzdálenost a pozor na namrzlé silnice, vzkazují

Policisté v našem kraji od rána od páté hodiny evidují 26 dopravních nehod. Naštěstí se při nich nikdo vážně nezranil. Řidiči musí být opatrní a svůj styl jízdy přizpůsobit aktuálnímu počasí a stavu vozovky.

„V současné chvíli jsou hlavní tahy v Kraji Vysočina průjezdné s přizpůsobením rychlosti a stylu jízdy panujícímu aktuálnímu počasí a stavu vozovky. Aktuálně v rozmezí kilometru 73 – 90 dálnice D1 v obou směrech jízdy je rychlostní limit snížen na 80 km/h z důvodu klimatických podmínek," upozornila Michaela Lébrová, mluvčí policistů a dodává, že styl jízdy je vždy třeba přizpůsobit aktuálnímu počasí.

Řidiči by podle policie měli dnes jezdit obzvlášť opatrně. „Dodržujte bezpečnostní vzdálenost, pozor na namrzlé vozovky, zejména na mostech a lesních úsecích. Dále připomínáme, že je nutné před jízdou řádně očisti vozidlo. Samozřejmostí by měly být zimní pneumatiky," doplnila mluvčí policistů. 

V terénu bylo 60 sypačů 

Silnice v kraji dnes v noci udržovalo zhruba 60 sypačů. Meteorologové vydali výstrahu před sněhovými jazyky. Tato výstraha platí hlavně pro sever kraje. Teploty se i nadále budou držet pod nulou. 

Ohodnoť článek

Foto Filip Matoušek | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, sníh, počasí, doprava, silnice, dálnice, policie, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté od rána řešili 26 nehod. Dodržujte bezpečnou vzdálenost a pozor na namrzlé silnice, vzkazují | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.