Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Křižovatku u Dobré Vody čeká úprava. V plánu je posun božích muk, k tomu přeložka silnice a vodovodu

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) bude upravovat křižovatku u Dobré Vody na Jihlavsku. Nyní probíhá příprava dokumentace pro stavební povolení.

Konkrétně je řeč o křižovatce silnice I/23 se silnicí III/40615 u Dobré Vody na Jihlavsku. „V druhé polovině července 2022 vydal Krajský úřad Kraje Vysočina územní rozhodnutí pro úpravu křižovatky, které koncem října nabylo právní moci. Stavebně se jedná o směrovou i výškovou přeložku silnic I/23 a III/406, přeložky vodovodu LT 100 a přemístění božích muk cca o 5 metrů. Důvodem plánované úpravy je odstranění bodové závady v prostoru stávající stykové křižovatky," vysvětlil novinářům Martin Buček z ŘSD. 

Jak dodal, na silnici I. třídy bude v rámci úpravy umístěn levý odbočovací pruh ve směru na silnici III. třídy v rozsahu požadovaném ČSN. Přeložka silnice III. třídy bude provedena pouze v nezbytném rozsahu pro normové připojení a zajištění dostatečných rozhledů při výjezdu na silnici I/23. „Součástí úprav bude i sjezd vpravo ve směru staničení s propustkem, který bude sloužit k obsluze zemědělsky obdělávaných pozemků," doplnil dále Buček. 

A kdy budou práce zahájeny? V současné době probíhá příprava dokumentace pro stavební povolení, současně s tím ŘSD také může zahájit majetkovou přípravu za účelem získání potřebných práv vlastníků k dotčeným pozemkům. „Předpokládáme, že stavbu samotnou bychom mohli zahájit v závěru roku 2024 nebo začátkem roku následujícího," nastínil Buček možný časový harmonogram. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, křižovatka, úprava, silnice, I/23, III/40615, ŘSD, Dobrá Voda, Ředitelství silnic a dálnic, Dobrá voda, a.s., okres Jihlava, Martin Buček, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatku u Dobré Vody čeká úprava. V plánu je posun božích muk, k tomu přeložka silnice a vodovodu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.