Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Za deset dní se řidičům částečně otevře jihlavský přivaděč. Prohlédněte si aktuální fotky z oprav

Už více než půl roku, přesně od . března, jsou na jihlavském přivaděči, dopravně velmi vytíženém dopravním úseku silnice I/38, k vidění stavební dělníci. A Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) teď přichází s dobrou zprávou. Část přivaděče se po opravách opět otevře řidičům.

„15. října plánujeme v režimu předčasného užívání stavby uvést do provozu pravý jízdní pás jihlavského přivaděče, kde teď dokončujeme na úseku dlouhém 5600 metrů. V sobotu 1. října dokončil zhotovitel pokládku obrusné konstrukční vrstvy a v současné době probíhá instalace vodorovného a svislého dopravního značení a dokončuje se krajnice spolu s částí zádržného systému. V příštím týdnu už se budou provádět zejména drobné dokončovací práce," sdělil novinářům za ŘSD Martin Buček.

Dálniční přivaděč u Jihlavy je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.

Opravy, které se týkají i navazujících komunikací, tam začaly letos zjara. 

Pokud nenastanou nějaké zásadní komplikace, plánuje ŘSD provoz na opravenou část přivaděče převést v průběhu soboty 15. října, kdy se také otevře uzavřený exit 112 z D1 ve směru od Prahy a větve všech mimoúrovňových křižovatek obsluhující pravý jízdní pás.

„V době zimní údržby se tímto dopravně nejvytíženějším úsekem na silnici I. třídy v Kraji Vysočina bude jezdit v obou jízdních pásech bez jakéhokoliv omezení, tj. v režimu vedení provozu 2/2 jízdní pruhy. Technika a lidé se sem vrátí až na jaře příštího roku, kdy zahájíme opravu levého jízdního pásu přivaděče. Děkujeme všem řidičům za trpělivost a ohleduplnost, neboť díky tomu nedocházelo v průběhu dopravního omezení k zásadnějším komplikacím v plynulosti provozu na průjezdné části komunikace," vzkazuje Buček. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Strabag, a.s.

Štítky oprava, přivaděč, doprava, rekonstrukce, uzavírka, I/38, Strabag, ŘSD, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Martin Buček, Kraj Vysočina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Za deset dní se řidičům částečně otevře jihlavský přivaděč. Prohlédněte si aktuální fotky z oprav | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.