Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Opravy na I/37: Čeká se na vydání stavebního povolení. ŘSD musí posunout práce na silnici I/34

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) připravuje opravu na silnici I/37. Aktuálně požádalo pro stavbu „I/37 hranice kraje – Ždírec nad Doubravou“ o vydání stavebního povolení. Zřejmě až v roce 2023, tedy později, než se původně plánovalo, začnou opravy na silnici I/34.

Opravy na I/37

„Na základě provedené diagnostiky silnice I/37 v úseku od hranice s Pardubickým kraje po Vojanův Městec (oprav úseku Ždírec n./D.-Vojanův Městec je rovněž ve fázi přípravy) byla zpracovaná dokumentace pro stavební povolení, přičemž správní řízení k jeho vydání momentálně probíhá,“ informuje za ŘSD Martin Buček.

Během oprav daného úseku bude vylepšený povrch vozovky tak, aby se prodloužila její životnost. Oprava se bude týkat zhruba 6400 metrů komunikace od křižovatky silnic I/37 a I/34 ve Ždírci n./D po hranici Kraje Vysočina s Pardubickým krajem v km 83,6 staničení komunikace. „Nepřímo navazuje na opravu komunikace I/34 mezi Ždírcem n./D. a hranicí s Pardubickým krajem, kterou jsme realizovali v roce 2021,“ upřesňuje Buček.

Dopravní situace, zdroj: ŘSD

Stavba prochází převážně extravilánem a intravilánem obce Údavy a částečně Ždírcem nad Doubravou. „Z šířkového hlediska bude provedena homogenizace celého úseku. Komunikace bude po rekonstrukci odpovídat kategorii S 7,5. Šířka jízdních pruhů bude 3 metry. V obcích Údavy a Ždírec nad Doubravou budou mít jízdní pruhy šířku 3,25 metrů. V rámci stavby dojde k obnově asfaltových vrstev, sanacím ulámaných okrajů vozovky i rekonstrukci nezpevněných krajnic. V rámci odvodnění komunikace budou pročištěny silniční příkopy a stávající propustky, které budou případně upraveny. Před i za propustkem v km 85,827 (na průtahu obcí Údavy) je navržena nová opěrná zeď," popisuje Buček.

ŘSD do oprav zahrne také most, který převádí silnici I/37 přes Dlouhý potok. Před mostem budou svahy násypového tělesa vyztuženy geomřížemi. Na mostě bude provedena výměna vozovkového souvrství, zálivky kolem říms, nové těsnění dilatačních a pracovních spár. Novou protikorozní ochranu dostanou svodidla a zábradlí.

Omezení pro řidiče?

„Opravu plánujeme provést za úplné i částečné uzavírky komunikace s předpokládanou dobou realizace čtyři měsíce. Momentálně připravujeme veřejné výběrové řízení na zhotovitele. V závislosti na časovém postupu v této předrealizační fázi přípravy předpokládáme zahájení stavby v 2. polovině tohoto roku,“ říká Buček k časovému harmonogramu.

Opravy na I/34 odloženy 

ŘSD muselo zrušit zadávací řízení na zhotovitele stavby „I/34 Jitkov-Ždírec n. Doubravou, oprava komunikace" a její realizaci přesunout na rok 2023. „Předmětnou stavbu není možné s ohledem na šířku vozovky v opravovaném úseku realizovat jinak než za úplné uzavírky s převedením dopravy na objízdné trasy. Z důvodu souběhu dalších stavebních akcí na Havlíčkobrodsku a Žďársku a za účelem zajištění požadované dopravní obslužnosti a bezpečnost provozu v daném regionu, rozhodlo Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina, že pro tento rok a pro tuto stavbu nevydá souhlas s objízdnou trasou,“ informuje na závěr Martin Buček.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky oprava, I/37, I/34, omezení, doprava, ŘSD, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, stavební povolení, Martin Buček, Ždírec nad Doubravou, Pardubický kraj, Ždírec, Údavy, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy na I/37: Čeká se na vydání stavebního povolení. ŘSD musí posunout práce na silnici I/34 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.