Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SJÍZDNOST: Do terénu byli nasazeni skoro všichni silničáři. V příkopu skončil autobus se 14 školáky

Silnice na Vysočině jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností kvůli čerstvému sněhu, který během noci napadl. Na silnicích první třídy je po solení rozbředlý sníh, silnice nižších tříd jsou podle dispečinku silničářů s vrstvou sněhu místy kryté posypem. Na Vysočině výrazně sněžilo i ve čtvrtek.

„Za 24 hodin bylo na Integrované operační středisko přijato 42 oznámení o problémech v dopravě a o sjízdnosti komunikací. Bylo oznámeno 70 dopravních nehod, šetřeno dopravních nehod policií bylo 23, celkem bylo 7 osob lehce zraněno," sdělila dnes ráno Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Zmínila také jednu z dopravních nehod - autobus, který sjel do příkopu. Vezl 14 školních dětí. „Nehoda se stala na Třebíčsku, poblíž Dukovan," dodává Čírtková. 

I nyní se teplota pořád ještě drží pod nulou, od minus tří do minus jednoho stupně Celsia, je zataženo, slabý vítr. „Sněžení ustalo až někdy kolem 4:00, celkem vyjelo asi 110 vozidel, skoro všechno, co máme," řekl dispečer krajské správy a údržby silnic Roman Hubený.

Podle předpovědi meteorologů bude dnes na Vysočině zataženo, mohou se objevit i mrznoucí mlhy. Nejvyšší odpolední teploty nepřekročí bod mrazu. Mírný vítr může ve vyšších polohách v nárazech zrychlit až na 50 kilometrů v hodině.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky počasí, silnice, sníh, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, okres Třebíč, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Do terénu byli nasazeni skoro všichni silničáři. V příkopu skončil autobus se 14 školáky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.