Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Radostín bude mít novou protihlukovou stěnu. Řidiče na I/38 čeká další omezení

Začátkem stavební sezony v roce 2022 bude zahájena výstavba protihlukové stěny na silnici I/38 v Radostíně. Do výběrového řízení na zhotovitele se přihlásili tři uchazeči.

„Nakonec jsme vybrali nejvýhodnější ekonomickou nabídku, kterou podala společnost Eurovia CS, a.s. Ta novou stěnu postaví za 9,2 milionu korun bez DPH. Výstavbu plánujeme zahájit začátkem stavební sezony 2022 v intravilánu obce Radostín na Havlíčkobrodsku. Navržená PHS vychází z výsledků vypracované akustické studie podél silnice I/38, aby zajistila dostatečnou ochranu přilehlých chráněných staveb před nadlimitním hlukem emitovaným provozem na této silnici I. třídy," jmenuje Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). 

Délka stěny bude 280 metrů a bude tvořena celkem čtyřmi stavebními úseky. Ty se budou lišit materiálem panelů a výškou jednotlivých částí. Ta bude proměnná, a to dva nebo tři metry nad stávající komunikací. Součástí stavby bude také nové zpevnění plochy v celém úseku a odvodnění dešťové vody pomocí nových uličních vpustí.

„Práce jsou plánované za provozu na silnici I/38 a řidiče zde budou muset počítat s dopravním omezením. Vozovka bude v době výstavby zúžena, a celý úsek by tak měl být řešen kyvadlovým provozem pomocí světelné signalizace," dodává za ŘSD Martin Buček. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky protihluková, stěna, stavba, Radostín, doprava, I/38, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Eurovia CS, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radostín bude mít novou protihlukovou stěnu. Řidiče na I/38 čeká další omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.