Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První sníh na Vysočině: Skoro padesát nehod, pět lehce zraněných

Kvůli prvnímu sněžení, které začalo včera odpoledne a skončilo okolo půlnoci, řešili krajští policisté 47 dopravních nehod, při nichž se pět účastníků lehce zranilo. Desítky telefonátů si též stěžovaly na sjízdnost komunikací.

„Policisté včera přijali na 95 událostí v souvislosti s dopravou," informuje policejní tisková mluvčí Dana Čírtková. Policisté šetřili okolnosti celkem 47 dopravních nehod, při nichž se pět účastníků lehce zranilo. „V jednom případě policisté zjistili u řidiče, že je pod vlivem alkoholu," dodala.

Také na Vysočinu dnes kolem 13. hodiny dorazilo sněžení, což na řadě míst napříč krajem zkomplikovalo řidičům jízdu. Policisté v této souvislosti zaznamenali výrazně zvýšený počet volání na linku 158, zaznamenali také vyšší počet dopravních nehod.

Téměř polovinu ze všech oznámených událostí tvořily stížnosti v souvislosti se sjízdností komunikací, všechny informace byly předány k řešení dispečerovi. Největší problémy měli včera řidiči kamionů, kteří na řadě míst blokovali provoz, protože nemohli vyjet ve stoupáních. Provoz na dálnici D1 byl včera bez problému.

Na sobotu předpovídají meteorologové oblačno až polojasno a místy mrznoucí mlhy. Teploty v noci na sobotu klesnou až k minus pěti stupňům Celsia, přes den bude od nuly do minus dvou stupňů. Znovu může sněžit a v nižších polohách může být déšť se sněhem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky sníh, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První sníh na Vysočině: Skoro padesát nehod, pět lehce zraněných | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.