Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté kontrolovali neukázněné řidiče. Zjistili alkohol, drogy, překročení rychlosti i chybějící pojištění

Policisté na Vysočině se během své poslední velké dopravně bezpečnostní akce zaměřili na neukázněné řidiče. Na silnicích našeho kraje zastavili celkem 774 vozidel. Při kontrolách zjistili 67 přestupků. ,

Celkem čtyři přestupky se týkaly překročení nejvyšší povolené rychlosti, kdy ve třech případech policisté tyto přestupky vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení, a jeden přestupek nebylo možné vyřešit na místě, proto bude tento přestupek oznámen k vyřešení do správního řízení. „Ve dvou případech policisté zjistili, že řidič usedl za volant po předchozím požití alkoholických nápojů – naměřené hodnoty byly nižší než jedno promile a řidiči se dopustili přestupku. V jednom případě policisté zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem návykové látky,“ uvedl Martin Hron, mluvčí policistů.

Nejvíc nehodové úseky 

V pěti případech policisté v rámci kontroly zjistili, že řidiči nebo spolujezdci nepoužili za jízdy bezpečnostní pásy. Tyto přestupky vyřešili policisté na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Ve dvanácti případech vyjeli řidiči na cestu s vozidlem, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu. „Jeden řidič projížděl po dálnici D1 bez platné dálniční známky. V patnácti případech řidiči nepředložili doklad o zákonném pojištění odpovědnosti při provozu vozidla,“ dodává Hron.

V rámci dopravně bezpečnostní akce se policejní hlídky zaměřily na chování řidičů na dálnici D1 a na silnicích všech tříd v našem kraji, a to především na těch úsecích komunikací, kde dochází nejčastěji k dopravním nehodám. „Jednalo se o reakci na skutečnost, že stále častěji při dopravních nehodách i při běžných silničních kontrolách zjišťujeme, že řidiči usedají za volant pod vlivem alkoholu či pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ uzavírá Martin Hron.

Do této dopravně bezpečnostní akce se na Vysočině zapojilo 72 policistů.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kontrola, doprava, alkohol, drogy, rychlost, Kraj Vysočina, Martin Hron, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali neukázněné řidiče. Zjistili alkohol, drogy, překročení rychlosti i chybějící pojištění | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.