Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pětidenní omezení v Havlíčkově Brodě. Opraví se i povrch u Alberta a Lidlu

Řidiči, kteří budou v příštím týdnu prijíždět Havlíčkovým Brodem, čeká dopravní omezení. Bude se totiž opravovat silnice II/150 na Žižkově ulici. V souvislosti se stavebními pracemi bude komunikace uzavřena, avšak s plánovaným zachováním obslužnosti přilehlých supermarketů, areálů a provozoven z jedné nebo druhé strany.

Po celou dobu prací bude uzavírka silnice II/150 přehledně značena přechodným dopravním značením. Investorem akce je Krajská správa a údržba silnic Vysočiny.

„Opravovaný úsek začíná u sídla Vodovodů a kanalizací Havlíčkův Brod (č. p. 832). Ukončení úseku je před okružní křižovatkou se silnicí I/34. Celková délka opravy je 260 metrů s průměrnou šířkou 8,4 metru, součástí zakázky je i oprava povrchu na okružní křižovatce obsluhující obchody Albert a Lidl," popsala Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Oprava komunikace včetně okružní křižovatky bude řešena v jednotné technologii. Nejprve dojde k odfrézování krytové vrstvy v tloušťce 50 milimetrů. Poté budou následovat lokální opravy poruch včetně sanace mrazových trhlin, což představuje přibližně 40 procemt plochy stavby. Následně firma položí novou obrusnou vrstvu a doplní vodorovné značení.

„Oprava této vytížené silnice byla záměrně zvolena v co možná nejkratším termínu s předpokladem trvání prací pouze pět dnů. Firma zahájí práce na státní svátek 17. listopadu a ukončí nejpozději v neděli 21. listopadu. Termín byl zvolen tak, aby co nejméně zasáhl do života občanů i řidičů, z pěti dnů budou využity tři dny pracovního volna. Přitom po dobu realizace by měla být vždy z jedné strany zachována obslužnost přilehlých supermarketů a areálů,“ vysvětluje technicko-správní náměstek Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Tomáš Mátl. 

Ten zároveň prosí všechny, kteří v uvedeném termínu budou směřovat do těchto míst o zvážení nutnosti této cesty. „V případě, že se pro ni přesto rozhodnou, prosíme o trpělivost, respektování přechodného dopravního značení a pokynů pracovníků, kteří budou na místě během prací řídit dopravu. Děkujeme všem za pochopení a ohleduplnost," dodává závěrem Mátl. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky oprava, omezení, doprava, Havlíčkův Brod, silnice, Lidl, Albert Česká republika, Kraj Vysočina, kruhový objezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětidenní omezení v Havlíčkově Brodě. Opraví se i povrch u Alberta a Lidlu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.