Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli stavbě obchvatu Brodu se dnes uzavřela část silnice III/03810. Kamiony si zajedou skoro 30 kilometrů

Řidiči na Havlíčkobrodsku se musí připravit na dopravní omezení, které souvisí s probíhající výstavbou jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu. Kvůli ní bude ode dneška uzavřena silnice III/03810 na výjezdu z města směrem na Herlify.

 Důvodem je zahájení výstavby mimoúrovňové křižovatky Termisivy a mostu, kterým silnice III/03810 bude v budoucnu překlenovat hlavní trasu obchvatu. „Uzavírka je plánovaná do konce září 2022, kdy předpokládáme, že nadjezd uvedeme do provozu. Do té doby bude doprava převedena na objízdné trasy, které jsou značené pro vozidla do 3,5t a nad 3,5t," upozorňuje Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Výstavba jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu patří bezesporu k největší investiční akci Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na Vysočině. Zhotovitel, kterým je konsorcium firem, Strabag-M-Silnice-Porr, se stavbu zavázal zhotovit dle projektové dokumentace za 1,598 miliardy korun bez DPH. 

Řidiči, kteří budou daným úsekem projíždět, se musí připravit na objízdné trasy. Pro vozidla do 3,5t je objízdná trasa vedena z Havlíčkova Brodu po silnici III/03811 na Mírovku a dále po silnici III/03814 na Herlify, kde se lze opět napojit na silnici III/03810 a dále pokračovat v její trase. Délka objízdné trasy je zhruba 7 kilometrů. 

Více si zajedou řidiči vozidel nad 3,5 tuny. Ti musí využít objízdnou trasu, jež povede po silnicích I/38, I/34 a I/19 ve směru Stříbrné Hory, Přibyslav a zde dále po silnici III/03810 na Utín, Bartoušov a Herlify. „Délka objízdné trasy je zhruba 26 kilometrů," doplnil na závěr Buček. 

Podle posledních informací z ŘSD by řidiči nový obchvat poprvé mohli otestovat na konci roku 2023. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky obchvat, JV, Havlíčkův Brod, stavba, doprava, omezení, objížďka, III/03810, ŘSD, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, okres Havlíčkův Brod, Martin Buček, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli stavbě obchvatu Brodu se dnes uzavřela část silnice III/03810. Kamiony si zajedou skoro 30 kilometrů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.