Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Ve Velkém Meziříčí bude po dva měsíce zdržovat dopravu stavba okružní křižovatky

Průjezd aut Velkým Meziříčím bude do konce října ztěžovat stavba okružní křižovatky. Na tomto propojení ulic Třebíčská, Hornoměstská a Pod Hradbami začínají dělníci pracovat ode dneška. Řidiči musejí počítat s uzavírkami. Ze sousední dálnice D1 by do města sjíždět neměli, řekl ČTK starosta Radovan Necid (ODS). Přestavba křižovatky bude stát sedm milionů korun, jde o společnou investici kraje, města a správců technických sítí.

„Apeluji na řidiče z celé republiky, aby se nám raději vyhnuli a zejména aby nepoužívali naše město jako objížďku dálnice,“ uvedl starosta. Uzavírky se během přestavby budou měnit. „Je to rozdělené na pět etap. Některé budou jednodušší, některé horší,“ řekl. První uzavírka bude v ulici Třebíčská.  Podrobnosti jsou na webu města. 

V místě křížení už asi dva roky funguje provizorní okružní křižovatka.  Radnice totiž chtěla, po dohodě s krajem, nejdřív vyzkoušet, jestli takové řešení v tomto místě skutečně pomůže. „A ono to zabralo, doprava se tam výrazně zrychlila,“ řekl starosta. V Třebíčské ulici teď také přibudou autobusové zastávky. Opraveny budou přilehlé chodníky, osazeno nové veřejné osvětlení a nasvětleny přechody pro chodce.

Kvůli opravám na D1 se Velké Meziříčí ucpává auty hlavně tehdy, když se na dálnici stane nehoda nebo je jinak snížená její průjezdnost. Městu podle starosty pomáhají dvě loni zavedená opatření - osazení silničních vah pro vážení kamionů a zákaz tranzitu aut těžších 12 tun. „Kamionů výrazně ubylo,“ řekl Necid. Řidiči se prý víc bojí pokut za přetěžování vozidel.

Autoři | Foto www.autoweb.cz

Štítky Velké Meziříčí, kruhový objezd, dálnice, Radovan Necid, Dálnice D1, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velkém Meziříčí bude po dva měsíce zdržovat dopravu stavba okružní křižovatky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.