Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V několika ulicích Jihlavy začaly opravy silnic. Kde všude nás čeká omezení?

V Jihlavě tento týden odstartovaly opravy povrchu silnic, a to hned na několika místech. S tím souvisí i některé objízdné trasy a uzavírky, se kterými musí počítat všichni řidiči.

Opravy začaly například na konci Brtnické ulice, kde bude místo neupravené hliněné cesty nový chodník, veřejné osvětlení, plocha pro parkování i kontejnerové stání. Kromě prodloužení vodovodního řádu se počítá také s vybudováním nové opěrné zdi, která umožní u prudkého srázu rozšířit plochu pro pěší i parkoviště. Stavba začala v pondělí 11. října a hotovo by mělo být do léta příštího roku. Řidiči zde mohou očekávat dopravní omezení. Počítá se také se zimní přestávkou výstavby, která bude pravděpodobně od začátku prosince do konce března.

„Toto místo je nepřehledné a nové úpravy zvýší bezpečnost chodců, kteří každý den dochází do zdejších novostaveb. Při začátku výstavby – přibližně do konce listopadu, bude kvůli kácení stromů znemožněn průjezd po jedné polovině komunikace a doprava bude řízena kyvadlově pomocí semaforu. Za tyto komplikace se předem omlouváme,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška. Zhotovitelem stavby je společnost SDZprofin s. r. o. a celá akce bude stát přes 11 a půl milionu korun.

Uzavírka komunikací a objízdné trasy

V tomto týdnu začaly třeba i opravy povrchů silnic, které má na svědomí odbor dopravy jihlavského magistrátu. „Na komunikacích uvedených níže bude probíhat v týdnu od 11. do 15. října frézování povrchu a následně v týdnu od 18. do 22. října pokládka nových povrchů," upozorňuje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů. V těchto dnech bude také probíhat uzavírka komunikací a objízdné trasy budou na místech vyznačené, výjimka bude u poslední uvedené, kde uzavírka nepotrvá tak dlouho:

- Komunikace ul. Kamenná – koncová část mezi ulicí Náhorní a Buková

- Komunikace ul. Kolmá – celá ulice vč. chodníku směrem k ulici Za Poštou

- Komunikace ul. Polenská – úsek od ul. Havlíčkova po železniční podjezd

- Komunikace Hruškové Dvory k ČOV – úsek okolo ČOV a úsek od lávky na ul. Hálkova až po železniční přejezd. „Této komunikace se netýká uzavírka po celou dobu stavby, uzavřena bude pouze cca 3 až 5 hodin v jeden den z výše uvedeného týdnu, kdy bude probíhat pokládka povrchů," dodává Hrdličková. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, doprava, silnice, chodník, Jihlava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V několika ulicích Jihlavy začaly opravy silnic. Kde všude nás čeká omezení? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.